Meteoroloji'den yeni rapor... 18 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan güncel hava tahminlerine göre, yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı havanın bayramdan sonra da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Meteoroloji, sağanak yağış beklenen 18 il için sarı kodlu uyarı yayımladı.

Meteoroloji'den yeni rapor... 18 il için sarı kodlu uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son rapora göre: Yurt genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nin yerel ve aralıklı yağmur ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Orta Karadeniz ile Adana'nın doğu ve Osmaniye'nin batı, Şanlıurfa'nın doğu, Diyarbakır'ın güney ve Mardin'in batı ilçelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor. Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında bu gece saatlerinde yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor.

18 İL İÇİN SARI UYARI

Meteoroloji'den 18 il için sarı kodlu uyarı yapıldı. Bu iller arasında Adana, Amasya, Çorum, Elazığ, Giresun, Ordu, Tokat, Tunceli, Kilis, Adıyaman, Bingöl, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Samsun, Trabzon, Şanlıurfa ve Osmaniye var.

SARI UYARI NEDİR?

Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik Hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile yarın öğle saatlerinden sonra Trakya'nın yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatleri ile yarın öğled saatlerinden sonra Kütahya ve Afyonkarahisar çevrelerinin yerel olmak üzerre sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ile bu akşam saatlerinde Isparta çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz'in iç kesimleri il e yarın Hatay ve Adana çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın bölgenin iç kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve doğu kesimleri ile yarın zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; bu akşam saatlerinde Nevşehir, Kayseri ve Niğde çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Orta Karadeniz kıyıları ile Tokat, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yarın Tunceli, Bingöl ve Elazığ çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın yarın Hakkari çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa)olarak esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

Tüm Trend haberleri için tıklayın