750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı başvuruları ne zaman? MEB 750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı yapılıyor!

MEB tarafından yapılan duyuruya göre, illerin eğitim müfettişi ihtiyacını karşılamak üzere sınavla 750 eğitim müfettiş yardımcısı alınacak. Alıma başvurmak isteyenler aramalarını hızlandırdı. Peki, 750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı başvuruları ne zaman? 750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı şartları neler?

750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı başvuruları ne zaman" MEB 750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı yapılıyor!

MEB 750 Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı yoğun ilgi görüyor. İllerin eğitim müfettişi ihtiyacını karşılamak üzere sınavla 750 eğitim müfettiş yardımcısı alımı yapılıyor. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuya ilişkin olarak "Kalite güvence sistemi odaklı teftiş sistemiyle kurumsal ve bireysel gelişimin en üst düzeyde gerçekleştirilmesi amaçlıyoruz. Bu vesileyle sınava girecek bütün öğretmen ve yöneticilerimize şimdiden başarılar diliyorum." dedi.

750 EĞİTİM MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIMI NE ZAMAN?

Eğitim müfettiş yardımcılığı sınav başvuruları 16-27 Mayıs tarihleri arasında MEBBİS üzerinden elektronik ortamda yapılacak.

EĞİTİM MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALIMI ŞARTLARI NELER?

750 eğitim müfettiş yardımcısının tamamı öğretmenlerden alınacak. Halen Millî Eğitim Bakanlığı kadrolarında görev yapan ve en az 8 yıl öğretmenlik deneyimi olan, 35 yaşını doldurmamış tüm öğretmenler/yöneticiler eğitim müfettiş yardımcılığı sınavına başvuru yapabilecek.

SINAV NE ZAMAN?

Eğitim müfettiş yardımcılığı sınavı, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Müfettişleri Yönetmeliği doğrultusunda yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşacak.

Yazılı sınav çoktan seçmeli 100 sorudan oluşacak. Yazılı Sınav Ankara'da, 26 Haziran 2022 Pazar günü saat 10.00'da tek oturum hâlinde gerçekleştirilecek.

Yazılı sınav sonuçları 8 Temmuz 2022 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinden yayımlanacak.

Sözlü sınava girmeye hak kazananlar ile sınav yeri ve tarihi http://www.meb.gov.tr internet adresinde 10 Ağustos 2022 tarihinde ilan edilecek. Sözlü sınav Ankara'da, 15-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yapılacak.

Sözlü sınav sonuçları 16 Eylül 2022 tarihinde yayımlanacak.

Yazılı ve sözlü sınavlardan alınan puanların aritmetik ortalaması sınav puanını (atamaya esas puanı) oluşturacak.

Atanmaya hak kazananlar 17 Ekim 2022 tarihinde ilan edilecek.

  • Eğitim Müfettiş Yardımcısı
  • Eğitim Müfettiş Yardımcısı alımı
  • ne zaman
  • meb müfettiş yardımcısı alımı
  • meb alım ilanları
Tüm Trend haberleri için tıklayın