Köpekler ölümcüllükte dünyada dördüncü sırada! Her yıl 35 bin insan köpek saldırılarında hayatını kaybediyor

Dünyada genetiği değiştirilmiş birçok tür köpek ve son derece saldırgan ırklar “üretilmiş” durumda. Pek çok ülkede yasak olan bu türleri barındırmak ise çoğunlukla yasa dışı sokak dövüşleri için yetiştiriliyor. Ancak dünya genelinde her yıl yaklaşık 35 bin insan köpek saldırılarında hayatını kaybediyor.

Köpekler ölümcüllükte dünyada dördüncü sırada! Her yıl 35 bin insan köpek saldırılarında hayatını kaybediyor

TRT Haber

Dünyada her yıl yaklaşık 35 bin insan köpek saldırılarında hayatını kaybediyor.

TRT Haber'in şirket raporundan derlediği bilgilere göre, sivrisinek, insan ve yılandan sonra, dünyadaki en ölümcül 4'üncü canlı köpek.

Özellikle köpek dövüşlerinde kullanılmak üzere genetiği değiştirilerek saldırganlaştırılan bazı türlerin bulundurulması, birçok ülkede yasaklanmış durumda.

Bu türler, Tosa, Boerboel, Amerikan Bulldog, Presa Canario, Dogo Argentino...

İlk düzenleme 1991'de İngiltere'den

İngiltere'de bazı köpek cinslerinin bakımı ve sahiplenilmesi ilk olarak 1991'de çıkan yasa ile düzenlendi. "Tehlikeli bir şekilde kontrolden çıkmış" türdeki bir köpeğe ise özel mülklerde dahi olsa sahip olmak 2014'te yasaklandı. Dahası yasaklı bir köpeği satmak, terk etmek, başkasına vermek veya üremesini sağlamak da yasa dışı.

Fransa'da saldırgan türler yasak

Fransa'da tehlikeli köpek ırkları için iki sınıflandırma var. Soy ağacı belgeleri olmayan saldırgan türlerin ülkeye girişi yasak. İkinci kategorideki bazı safkan köpekler için ise veteriner kontrolü yaptırmak, devletten lisans almak ve sigorta yaptırmak zorunlu.

ABD'de 50 eyaletten 37'sinde

Amerika Birleşik Devletlerinde ise 50 eyaletten 37'sinde kimi türlere yönelik kısıtlamalar mevcut. Ancak federal hükümetin bu konuda bir yasal düzenlemesi bulunmuyor.

Tüm Trend haberleri için tıklayın