Kim Milyoner Olmak İster'de İsviçre sorusu haftaya damga vurdu! Sosyal medyada hala konuşuluyor

Kim Milyoner Olmak İster'de İsviçre sorusu haftaya damga vurdu. Hem yarışmacının hem de Kenan İmirzalıoğlu'nun verdiği cevap sonrası konu sosyal medyada en çok konuşulan başlıklar arasına girdi. İsviçre sorusu ile beraber Avrupa'nın karanlık tarihi bir kez daha gözler önüne serildi.

Kim Milyoner Olmak İster'de İsviçre sorusu haftaya damga vurdu! Sosyal medyada hala konuşuluyor

ATV'nin ilgi ile takip edilen yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster'de İsviçre sorusu sosyal medyada en çok konuşulan başlıklardan oldu. 100 bin TL değerindeki soru karşısında yarışmacı şok yaşadı. Sosyal medya kullanıcıları ise soruyu kim düşündüyse helal olsun, Avrupa'nın gerçek yüzünü gösterdi şeklinde yorumlarda bulundu.

KİM MİLYONER OLMAK İSTER'DE İSVİÇRE SORUSU

ATV'de yayınlanan yarışma programında Avrupa'nın gerçek yüzü 100 bin TL değerindeki soru haftaya damga vurdu. Sosyal medyada hala konuşulan konu sonrası akıllara Batı'nın insanlık dışı faaliyetleri geldi.

İsviçre'de, 18. yüzyılın sonlarında başlayan ve 1960'lı yıllara kadar devam eden bu insanlık dışı uygulama, uzun yıllar boyu sözde medeniyetin beşiği devletler tarafından hasır altı edildi. Çocuk istismarının devlet eliyle uygulandığı İsviçre'de, devlete borcu olan boşanmış çiftlerin, fakir ailelerin çocukları, öksüzler, yetimler, ebeveyni cezaevinde olan ya da suça bulaşmış çocuklar, devlet ve kilise vasıtasıyla çalıştırılmak üzere başka ailelerin yanına yerleştirilirdi. Bu insanlık dışı uygulamayla çocuklar, çiftliklere "kiralık" olarak verildi. Kiralandıkları veya satıldıkları insanlar tarafından işkence gören, tecavüze uğrayan bu çocuklar, Avrupa'nın örtbas etmeye çalıştığı gerçeklerden biri olarak kaldı.

ÇOK KONUŞULAN İSVİÇRE SORUSU

Programda yarışmacıya yöneltilen soru şu şekildeydi:

"1980'lere kadar hangi ülkedeki yetim, gayrimeşru doğmuş, ebeveyni alkolik, ayrılmış veya fakir olan çocuklar devlet tarafından bazen açık artırmada satılarak çiftliklerde zorla çalıştırılmıştır?" sorusunun şıkları sırasıyla, "Danimarka, Norveç, İsviçre ve Belçika" oldu.

Yarışmacı soruyu gördükten sonra sunucu Kenan İmirzalıoğlu'na dönerek, "Ee bunlar Avrupa ülkesi Kenan Bey. Bana şöyle Orta Doğu, Uzak Doğu'dan cevaplar gelmiş olsaydı ülkesi tamam diyecektim." dedi.

Tüm Trend haberleri için tıklayın