Hatırlatma dozu olmayanın işi zor

Omicron'un etkisiyle Kovid önlemlerini sıkılaştırma kararı alan Almanya'da hatırlatma aşısını olmayanların restoran, kafe ve bar gibi mekanlara girmelerine izin verilmeyecek.

Hatırlatma dozu olmayanın işi zor

Almanya'da Omicron varyantının hızla yayılmasıyla koronavirüs salgınına karşı yeni önlemler alınmasına karar verildi. Buna göre, restoran ve barlara girişte müşteriler iki doz aşıya ek olarak hatırlatma dozunu da olduklarını belgelemeleri ya da negatif test sonucu göstermeleri gerekiyor. Daha önce buralara sadece aşı olanlar ve Kovid-19 geçirmiş olanların girmesine izin veriliyordu. Başbakan Olaf Scholz, "Bu sert bir tedbir, ancak gerekliydi" dedi.

ONLARA KARANTİNA YOK

Başbakan Scholz ve eyalet yönetimleri ayrıca 14 gün olan karantina süresini de kısaltma kararı aldı. Hatırlatma aşısını olanlar Kovid-19 bulaşan birisine temas etseler bile bundan böyle karantina girmeyecek. Bunun dışındaki kişiler ise herhangi bir semptom göstermedikleri takdirde, karantina süresini 10 gün ile veya negatif test sonucu elde etmesi halinde 7 gün ile sınırlı tutabilecek. Ülkede son 24 saatte 56 bin 335 yeni vaka tespit edildi. Vakaların yüzde 44,3'ünü omicron varyantı olduğu belirtiliyor. Bu oran bir önceki hafta yüzde 15,8 düzeyindeydi.

Tüm Trend haberleri için tıklayın