Elon Musk'ın Twitter paylaşımları Tesla'nın başını belaya soktu!

Dünyanın en zenginleri arasına girmeyi başaran Elon Musk şirketi Tesla'nın başını belaya soktu. Sosyal medyayı aktif olarak kullanan Elon Musk'ın Twitter paylaşımları nedeniyle Tesla'nın hisseleri neredeyse dörtte bir oranında değer kaybetmişti. Tesla, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan mahkeme celbi aldı.

Elon Musk'ın Twitter paylaşımları Tesla'nın başını belaya soktu!

SpaceX ve Tesla'nın kurucusu Elon Musk Twitter şirketi Tesla'nın başını belaya soktu. Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Musk'ın şirketi Tesla ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'ndan mahkeme celbi aldığını açıkladı.

Tesla'nın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yaptığı zorunlu bildirimde, şirketin 1 6 Kasım 2021'de SEC'ten, Tesla'nın yönetim süreçleri ve SEC ile yapılan bir anlaşmaya uyumu hakkında bilgi talep eden bir mahkeme celbi aldığı belirtildi.

TESLA ANLAŞMA YAPTI

Tesla, 2018'de açılan bir dava sonucu SEC ile anlaşma yaparak Musk'ın şirket hakkında önemli bilgiler içeren Twitter paylaşımlarının şirket avukatlarınca önceden incelenmesini kabul etmişti.

TESLA HİSSELERİNİ SATIP SATMAMAYI SORMUŞTU

Söz konu su mahkeme celbinin geliş tarihinin, Musk'ın Twitter takipçilerine Tesla hisselerinin yüzde 10'unu satıp satmamayı sorduğu 6 Kasım 2021'den sonra olması dikkati çekti. Musk, 6 Kasım 2021'de Twitter üzerinden düzenlediği ankette takipçilerine Tesla hisselerinin yüzde 10'unu satmasını destekleyip desteklemediklerini sormuştu. Ankete katılanların yüzde 57,9'u soruya "evet" yanıtını vermişti. Söz konusu Twitter paylaşımının ardından Tesla'nın hisseleri neredeyse dörtte bir oranında değer kaybetmişti.

Tüm Trend haberleri için tıklayın