Elon Musk'a bir darbe daha! Tesla ırkçılık ve taciz davasıyla karşı karşıya

Dünyaca ünlü milyarder Elon Musk'ın şirketi Tesla ırkçılık ve taciz suçlamalarıyla karşı karşıya geldi. Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Departmanı (DFEH), dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada taciz ve ırkçılık iddialarıyla Tesla'ya dava açtığını duyurdu.

Elon Musk'a bir darbe daha! Tesla ırkçılık ve taciz davasıyla karşı karşıya

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla taciz ve ırkçılık davasıyla gündeme geldi. Elon Musk'ın şirketi Tesla'ya son dönemde birçok dava açılmıştı. Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Departmanı taciz ve ırkçılık iddialarıyla Tesla'ya dava açtığını duyurdu.

TESLA, TACİZ VE IRKÇILIK DAVASI AÇILDI

Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Departmanı (DFEH), dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamada taciz ve ırkçılık iddialarıyla Tesla'ya dava açtığını duyurdu. Eyalet mahkemesinde yapılan şikayette şirketin Fremont tesislerinde yaşandığı iddia edilen olaylar gerekçe gösterildi.

Wall Street Journal'ın haberine göre; Fremont tesislerinde yaşandığı iddia edilen ırkçılık, taciz, düşmanca bir çalışma ortamına neden olan iş atamaları, ücret ve terfilerdeki ayrımcılık gibi nedenlerle DFEH yöneticisi Kevin Kish'e yüzlerce şikayet geldi. Bu şikayetlerin ardından harekete geçen departman, dava açmaya karar verdi.

Bunun yanı sıra şirket, kendilerine DFEH tarafından dava açılmasından hemen önce yaptığı açıklamada, söz konusu iddiaların 2015 ve 2019 yılları arasında Fremont tesislerinde yaşandığı iddia edilen olayları odak aldığını ifade ederek, artık bu tür durumlara karşı daha katı bir tutum sergilediğini ve önlemleri de iki katına çıkardığını açıklamıştı.

Bilindiği üzere Tesla, 2021 yılının ekim ayında eski bir çalışanı tarafından açılan ırkçılık davasını kaybederek toplamda 137 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalmıştı.

Tüm Trend haberleri için tıklayın