Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius'tan Türkiye açıklaması: Yatırımlarımıza devam edeceğiz

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius Capital Partners'ı kurucu ortağı Mark Mobius, ”Hükümet, Türk lirasının değerinin koruyan son derece mantıklı, iyi bir adım attı ve lira çok güçlendi. Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz.' dedi.

Dünyaca ünlü yatırım gurusu Mobius'tan Türkiye açıklaması: Yatırımlarımıza devam edeceğiz

Mobius Capital Partners Kurucu Ortağı, ünlü yatırımcı Mark Mobius Türkiye ekonomisine ilişkin açıklamalarda bulundu. Mobius, Başkan Erdoğan tarafından açıklanan "Döviz endeksli TL mevduat" sistemi hakkında, "Hükümet, Türk lirasının değerinin koruyan son derece mantıklı, iyi bir adım attı ve lira çok güçlendi." dedi.

Mobius, "son derece mantıklı" diyerek yaptığı değerlendirmede, "Türk hükümeti iyi bir adım attı. Bu adım Türk lirasının değerinin korunmasına yardımcı oluyor. Bunlar çok iyi adımlar ve bunların yapılması son derece mantıklı. Bu hareketin ardından lira çok güçlendi." ifadelerine yer verdi.

"TÜRKİYE'YE YATIRIM YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Mobius Türkiye'ye yatırımlarının süreceğini, "Biz Türkiye'ye yatırım yaptık ve Türkiye'ye yatırım yapmaya devam edeceğiz. Hiçbir şekilde elimizde olan bir şeyi satmıyoruz." ifadeleriyle açıkladı.

"TÜRKİYE KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Türkiye ekonomisiyle alakalı değerlendirmelerde bulunan Mark Mobius, "Türkiye önemli bir piyasa olmaya devam edecek. Gelişen piyasalar içinde en likit piyasalardan biri. Uzun süredir böyle önemli bir piyasa. Türkiye kendi ayakları üzerinde durmaya devam edecektir." dedi.

Mobius ayrıca, "Türkiye ekonomisinin dinamizmine baktığınız zaman çok iyi bir dirençlilik görürsünüz diğer gelişen ülke piyasalarıyla kıyasladığınız zaman." ifadelerini kullandı.

Tüm Trend haberleri için tıklayın