Asgari ücret ve EYT açıklaması... AK Partili isim canlı yayında duyurdu!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, katıldığı canlı yayın programında, 'asgari ücrete ek zam gelecek mi? EYT'de son durum nedir?' sorularına yanıt verdi.

Asgari ücret ve EYT açıklaması... AK Partili isim canlı yayında duyurdu!

Milyonlarca vatandaşın merak ettiği, asgari ücrette ek zam ve EYT'de son dakika gelişmesi ile ilgili önemli gelişmeler yaşandı.

Katıldığı canlı yayın programında "Temmuz'da memurların maaşında artış olacak mı?" sorusuna yanıt veren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu şunları söyledi:

"Temmuz ayında toplu sözleşmemiz yapıldığı zaman ilk 6 ay için yüzde 5 ikinci altı ay için yüzde 7 oranın artışımız ve üzerinde enflasyon farkı verilecekti. Temmuz ayında bu hesaplamalar baştan yapılacak. Aralık sonunda tekrar yapıldığı taktirde muhakkak artışlar olacak. Bu süreç daha çok emekli maaşlarını ve tazminatlarını etkileyen bir süreç ama maaşlara da yansıması olacak"

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için de düzenleme yapılıp yapılmayacağını açıklayan Sarıeroğlu, "Biz sosyal politikalara seçim odaklı değil, sahada beklentiler odaklı yolumuza devam ediyoruz. Bakan Bey masada dedi. Muhakkak bir yol haritası vardır diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Sarıeroğlu, asgari ücrete ara zam beklentisine de değindi:

Bu konu yasal düzenleme ile belirlenmiş hususlar, nasıl toplanacağı belirlenmiş. Bu konuyla alakalı değişik bir durum olursa Çalışma Bakanımız tarafından kamuoyu ile paylaşılır. Ağzımızdan çıkacak herhangi bir yanlış kelime birçok kişiyi beklentiye sokabilir. Çalışma Bakanımız bu konuyla ilgili bir ilerleme olduğu taktirde onun tarafından kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Bakan Bozdağ açıkladı: Kira artışına yüzde 25 sınırı

Kuyumculardan çarpıcı tahmin! Gram altın nereye gidiyor?

TOGG üretim tesisinde heyecanlandıran gelişme! Avrupa'nın en iyisi...

Tam 18 milyar dolar değerinde... Tarihin en büyük definesinden görüntüler ortaya çıktı!

Başkan Erdoğan talimat verdi! Kamuda yeni dönem başlıyor... Temmuzda sürpriz zam var

Detaylar netleşti... SGK duyurdu: Aylığın 24 katı destek

  • eyt son dakika
  • eytde son durum
  • asgari maaş ek zam
  • asgari maaş ek zam gelecek mi
Tüm Trend haberleri için tıklayın