Başakşehir Şehir Hastanesi'nde ameliyatsız tedavi! Bel ve boyun fıtıklarına nokta atışı

Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde bel ve boyun fıtıkları ameliyatsız tedavi edilebiliyor. Prof. Özgür Kılıçkesmez, “Nokta atışı radyofrekans ve ozon ile ağrıyı bitiriyoruz” dedi.

Başakşehir Şehir Hastanesi'nde ameliyatsız tedavi! Bel ve boyun fıtıklarına nokta atışı

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez, bel ve boyun fıtığının ameliyatsız tedavi edilmesinin artık mümkün olduğunu açıkladı. Kılıçkesmez, nokta atış diye tabir edilen radyofrekans veya ozon tedavisi yöntemini şöyle anlattı:

1 SAATTE TABURCU EDİLİYOR

"Anamnez, fizik muayene, röntgen ve MR ile ağrının nedeni belirlenir. Ultrason, anjiyografi ve BT gibi görüntüleme yöntemleri eşliğinde hasarlı dokuya ince bir iğneyle ulaşılır. Sorunlu bölgeye uzun etkili ağrı kesici, düşük doz lokal etkili steroid uygulaması veya radyofrekans tedavisi yapılır."

İşlemden hemen sonra, çoğunlukla bir haftada olumlu sonuçlar alındığını belirten Prof. Kılıçkesmez, "Eğer hasta kendini korursa ağrı kaybolur. İşlemler uyanıkken yapılır ve ortalama 15-30 dakika sürer. Hasta 1 saat sonra yürüyerek taburcu edilir. Vakaların yüzde 90'ında nokta atışı enjeksiyonlarla tedavi sağlanır" diye konuştu.

EKLEM AĞRILARINI BİTİRİYOR

Prof. Dr. Özgür Kılıçkesmez, nokta atış anjiyoembolizasyon yönteminin özellikle eklem ağrıları gibi durumlarda da etkili olduğunu söyledi: "Ağrıya neden olan dokuların beslenmesi azaltılır. Sinir köklerinin içindeki ve çevresindeki iltihap azalınca ağrı da azalmış olur."

Tüm Trend haberleri için tıklayın