Avrupa, Venezuela'ya muhtaç oldu: Dev petrol tankeri yola çıkıyor

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Avrupa, petrolde Venezuela'ya muhtaç oldu. İtalyan enerji şirketi Eni'nin Venezuela'dan sipariş ettiği 650 bin varillik petrol tankeri yola çıkmaya hazırlanıyor.

Avrupa, Venezuela'ya muhtaç oldu: Dev petrol tankeri yola çıkıyor

Yeni Şafak

Rusya-Ukrayna savaşıyla enerjiye sıkışan Avrupa ülkeleri, daha önce görmezden geldiği Venezuela'nın kapısına adeta demir attı. Petrol ihracatında devre dışı bırakılan ve ekonomik krizi bu yüzden atlatamayan Venezuela enerjide sahalara geri dönüyor.

Son olarak İtalyan enerji şirketi Eni'nin Venezuela'dan sipariş ettiği 650 bin varillik petrol tankeri yola çıkmaya hazırlanıyor. Birçok enerji uzmanına göre bu sevkıyat bir ilk ve dahası gelecek. Söz konusu kargo, Avrupa'nın iki yılın ardından Venezuela'dan alacağı ilk teslimat olacak. Ukrayna işgali dolayısıyla Rusya'ya yönelik yaptırımlar enerji piyasasında arz sıkıntısı oluştururken, ABD'nin yaptırım uyguladığı bir başka ülke olan Venezuela, piyasada Rusya'nın alternatifi olarak yeniden beliriyor.

PETROLDE SERT DÜŞÜŞ

Bu gelişmelere paralel olarak petrol piyasası sert düşüş yaşadı. Brent petrol 120 dolar seviyelerinden yüzde 6'dan fazla değer kaybetti. Bu düşüşte, küresel ekonomilerin resesyona gireceği endişeleri ve Fed'in faiz kararının etkili olduğu ifade ediliyor. Öte yandan, Avrupa ülkeleri ve ABD'nin Venezuela gibi alternatiflere yönelmesinin de petrol fiyatının yeni dönemdeki seyrinde belirleyici olabileceği belirtiliyor.

Lavrov "Rusya'ya diz çöktürmeliyiz" diyen İngiltere'ye meydan okudu: Hadi yapın o zaman

Enerji krizine benzin döktü... Gaz vanasını kıstı!

Rusya'dan Türkiye açıklaması: Ukrayna'dan tahıl ihracatı konusunda Ankara ile iletişim halindeyiz

Rus petrokimya devi SIBUR yatırım rotasını Türkiye'ye çevirdi

Türkiye, Rusya ve İran'dan ortak açıklama: Her türlü tedbiri almaktan imtina etmeyeceğimiz

Türkiye'den net İsveç ve Finlandiya mesajı: NATO için de tehdit

  • rusya ukrayna savaşı
  • Venezueladan ABye petrol
  • petrolde sert düşüş
Tüm Trend haberleri için tıklayın