'AVM ve restorana aşı şartı getirilmeli'

Omicron'u yenen 65 yaşındaki Prof. Kurugöl, aşı sayesinde hastalığı hafif atlattığını belirterek AVM, restoran ve konserlere girişte mutlaka aşı şartı getirilmesi gerektiğini söyledi.

'AVM ve restorana aşı şartı getirilmeli'

Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Zafer Kurugöl, 4 Ocak'ta Omicron'a yakalandı. 65 yaşındaki Kurugöl, aşı sayesinde hastalığı son derece hafif atlattığını söyledi. "Aşı yaptırmamış olmasaydım ya yoğun bakımda olurdum ya da daha kötü şeyler yaşardım" diyen Kurugöl şöyle konuştu:

'VİRÜS DAHA DA ARTACAK'

"Çok dikkat etmeme rağmen toplumda çok yaygın olduğu için virüs bana da bulaştı. Aşıların durumu Omicron'a karşı bulaşı önlemede çok etkili ve yeterli değil. Ancak aşılar, hastalığın çok çok hafif seyretmesinde etkili. Vakalar daha da artacak, bunu Omicron varyantının çok bulaşıcı olmasına bağlayarak söylüyorum. Maske kişilere bırakılmış durumda. Kapalı yerlerde daha çok bulaş oluyor. Önümüzdeki günlerde sömestr tatili olacak. Çocuklar tiyatro ve sinema gibi yerlere gidecek. Bu nedenle bu alanlarla AVM, restoran ve konserlere girişte aşı şartı getirilmeli. Toplu taşımada da insan trafiği çok arttı. Kademeli mesai yapılırsa bu da fayda sağlayacaktır. Eğitim bizler için çok önemli. En son kapanması gereken yerler okullar. Ancak vakaların da bu kadar çok artması nedeniyle sömestr tatilini bir hafta öne çekersek bu yükselişi kırmada çok faydalı olacaktır."

YENİ VARYANT AŞISIZI ÖLDÜRÜYOR

Omicron varyantının kısmi bağışıklığı olan kişilerde hafif seyrettiğini ancak aşısızlarda ölümcül olabileceğini açıklayan Prof. Dr. Kurugöl şöyle devam etti: İki doz aşı olanlar veya daha önce koronavirüse yakalanıp hastalığı hafif ya da ağır bir şekilde atlatmış olanlar da yeniden hasta olabiliyor. Omicron'a yakalanan aşısız kişiler hastalığı ağır geçirebilir, hatta ölebilir."

Tüm Trend haberleri için tıklayın