Altın fiyatları için bomba tahmin! Düğün sezonu başlar başlamaz hareketlenecek

Güvenilir bir yatırım aracı olarak tercih edilen edilen altın fiyatlarında özellikle son günlerde hareketlilik sürüyor. Bu kapsamda yatırımcılar fiyatların ne olacağı konusunda yapılan uzman yorumlarını yakından takip ediyor. Piyasadaki isimler altın fiyatlarıyla ilgili son gelişmeleri kapsamlı bir şekilde yorumladı. İşte yaşanan son gelişmeler

Altın fiyatları için bomba tahmin! Düğün sezonu başlar başlamaz hareketlenecek

Altın fiyatları için yeni tahminler peşi sıra geliyor. Büyük ve küçük ölçekteki yatırımcılar altında yeni kırılma noktasına odaklandı. Yaklaşık 2 ay önce başlayan Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte altın fiyatlarında dikkat çeken bir değişim gözlenmişti. Son dönemlerde gram altın 900 ile 930 seviyelerinde yer aldı. Fiyatların seyriyle ilgili yorum yapan kuyumcular fiyatlarda beklenmedik gelişmeler yaşanacağını söyledi.

DÜĞÜN SEZONU GELİYOR

Evlenecek çiftler, düğün sezonu öncesi şimdiden takılarını almaya başladı. Hazırlıklarını tamamlamak isteyen gelin ve damat adayları en çok bilezik, set takımları ve alyans tercih ediyor.

Düğün hazırlığında olan vatandaşların alışveriş tercihlerinde ilk sırada yer alan kuyumcularda şimdiden hareketlilik başladı. Kocaeli'de de düğün sezonu için hazırlıklarını tamamlamak isteyen çiftler, kuyumcuların yolunu tutuyor. Gelin ve damat adayları bilezik, set takımları ve alyans alırken, düğüne katılacak misafirler ise gram altına yöneliyor.

HAREKETLİLİK OLACAK

Altın fiyatlarının yüksek olduğunu, ilerleyen günlerde daha da yükseleceğini ifade eden kuyumcu Sergen Kavartkurt, "Pandemi kısıtlamalarının da kalkmasıyla bu sene düğün sezonunda hareketlilik bekliyoruz. Özellikle düğün sezonunda altına bayağı bir rağbet olacaktır. Gelin ve damatlar bilezik, set takımları ve alyansları tercih ediyor. Ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. Fiyatlar şu an yükselişte ve fiyatların biraz daha yükseleceğini düşünüyoruz. Tabii ki fiyatların belli bir noktada sabit kalması bizim için daha iyi olacaktır. Genellikle klasik alyanslar tercih ediliyor." dedi.

"GRAM ALTINLAR TERCİH EDİLİYOR"

Düğün takısı olarak gram altının tercih edildiğini söyleyen Kavartkut, "Özellikle mart ayı kuyumculuk sektörünün en hareketli aylarından biridir. Çeyrek altın ve yarım altın fiyatı sebebiyle düğün takısı olarak çok tercih edilmiyor. Düğünler için genelde gram altınlar tercih ediliyor. Düğün yapacak müşterilerimizin imkanları varsa şimdiden altın almaları onlar için daha iyi olacaktır. Çünkü altının uzun vadede biraz daha yukarı doğru tırmanacağı görünüyor. Ukrayna ve Rusya'nın arasındaki sıcak çatışma altın piyasasına yansıdı. Savaş başladıktan sonra biraz yükselmeye başladı" dedi.

Tüm Trend haberleri için tıklayın