20 Mayıs tatil mi, değil mi? 20 Mayıs cuma günü okullar tatil oldu mu?

19 Mayıs resmi tatili için geri sayım başladı. Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır. 19 Mayıs bu sene perşembe gününe denk geliyor. Peki, 20 Mayıs tatil mi? 20 Mayıs cuma günü okullar tatil olur mu?

20 Mayıs tatil mi, değil mi" 20 Mayıs cuma günü okullar tatil oldu mu"

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için heyecanlı bekleyiş sona eriyor. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Bayram bu sene perşembe gününe denk geliyor. Hafta sonu tatilinin başlamasını isteyenler cuma günü tatil olup olmayacağını merak ediyor. Peki, 20 Mayıs tatil mi? 20 Mayıs cuma günü okullar tatil olur mu?

20 MAYIS TATİL Mİ?

20 Mayıs resmi tatil değildir. 20 Mayıs'ın tatil ilan edilmesine ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

20 MAYIS CUMA GÜNÜ OKUL VAR MI?

20 Mayıs'ın tatil ilan edilmemesi nedeni ile cuma günü öğrenciler okula gidecek ve derslerini işleyecek.

19 MAYIS BAYRAMI ÖNEMİ NEDİR?

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, her yıl 19 Mayıs tarihinde kutlanan, Türkiye Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin resmî bayramıdır.

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından yapılan değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

  • 20 mayıs tatil mi
  • 20 mayıs 2022 tatil mi
  • 20 mayıs okul var mı
  • 20 mayıs resmi tatil mi
  • 20 mayıs tatil olur mu
Tüm Trend haberleri için tıklayın