MasterChef 8 Aralık dokunulmazlığı kim kazandı? MasterChef'te 2. eleme adayı kim oldu, potaya kim girdi?

MasterChef yarışma programında on altıncı hafta mücadelesi devam ediyor. TV8 ekranlarında büyük ilgiyle izlenen MasterChef Türkiye'de haftanın eleme adayı ve dokunulmazlığı kazanan isim merak konusu oldu. İnternet aramalarında yoğun bir şekilde araştırılan '8 Aralık 2021 tarihli MasterChef yarışma programında dokunulmazlığı kim aldı, eleme adayı kim oldu?' sorusuna yanıt olarak tüm detayları bu haberimizde derledik.

MasterChef 8 Aralık dokunulmazlığı kim kazandı" MasterChef'te 2. eleme adayı kim oldu, potaya kim girdi"

8 Aralık MasterChef Türkiye yarışma programında nefes kesen bir mücadele daha yaşandı. Haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu için karşı karşıya gelen Mavi takım ve Kırmızı takım arasından kazanan takım belli oldu. Bireysel dokunulmazlık oyunu sonrası ise haftanın ikinci eleme adayı belirlendi. Peki MasterChef 8 Aralık dokunulmazlığı kim kazandı? MasterChef'te 2. eleme adayı kim oldu, potaya kim girdi?

MasterChef'te on altıncı haftanın ikinci dokunulmazlık oyunu ekrana geldi. Eleme sisteminin değişmesi, dokunulmazlık oyunu sonrasında iki adayın potaya gideceği haftada takım oyununu önemi arttı.

MASTERCHEF'TE DOKUNULMAZLIĞI KİM KAZANDI?

MasterChef'te haftanın 2. dokunulmazlık oyunu, nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. İkiye ayrılan stüdyoda kaptanlardan, yanlarına bir kişi seçmeleri istendi. Mavi takım kaptanı Hasan Tahsin'i, Kırmızı takım kaptanı Mert ise Eren'i yanına aldı.

Şefler, başlangıç, ana yemek ve tatlı olmak üzere üç yaratıcı yemek yapmalarını istedi. Her yemek için üç ana malzeme şefler tarafından belirlendi. Yapılması istenen üç yaratıcı tabak için elli dakika süre tanındı. Kaptanlar, market alışverişini hem kendilerini hem de sonrada gelecek arkadaşları için yaptı.

Birbirlerini görmeyen iki farklı tezgahta sadece konuşarak aynı yemekleri yapmaya çalıştı. Süre sonunda şefler; görsellik, lezzet, kesim, kullanılan teknik gibi detaylara bakarak puan verdi. Üç yemeğe birer puan verildi. Üç yemekten ikisinde başarılı olan Kırmızı takım, dokunulmazlığı kazandı.

BİREYSEL DOKUNULMAZLIĞI KİM ALDI?

Kıran kırana geçecek dokunulmazlık oyunu sonrasında kaybeden Mavi takım yarışmacıları, bireysel dokunulmazlık oyunu için mutfağa girdi. Oyunda yapılması istenen yemek, Danilo şefin özel tarifi idi. Verilen süre sonunda şeflerin kritik tadımı ile kazanan isim belli oldu. Öne çağırılan isimler Hasan ve Tahsin oldu. Şefin tabağına en yakın şekilde hazırlayarak bireysel dokunulmazlığı kazanan Hasan oldu.

MASTERCHEF 2021'DE ELEMELERDE YENİ SİSTEM!

MasterChef'te yarışmacı sayısının dokuza düşmesiyle birlikte yeni değişiklikler uygulanmaya başladı. MasterChef 2021'de artık elemeler üç kişiyle oynanacak. Bu hafta, yapılacak üç dokunulmazlık oyunu sonrasında potaya üç kişi girecek. Pazar günü oynanacak elemede şefler 10 puan üzerinde değerlendirme yapacak. İki oyun sonrasında en az puanı alan isim, yarışmaya veda edecek.

MASTERCHEF'TE İLK ELEME ADAYI OLDU?

MasterChef 2021'de değişen eleme sistemi ile her oyun sonrasında bir eleme adayı çıkacak. Buna göre dokunulmazlığı kaybeden takımın yarışmacıları, bireysel dokunulmazlık oyununda karşılaşacak. Kazanan isim, sadece potadan kendini kurtaracak fakat bir eleme adayı belirlemeyecek. Sonrasında konseyde bireysel dokunulmazlığı kazanan dışındaki yarışmacılar için oylama yapılacak. Bu akşam, dokunulmazlığı Kırmızı takım kaybetti. Bireysel dokunulmazlığı kazanan Mert oldu. Oylamada ise adı en çok yazılan Eren, haftanın ilk eleme adayı oldu.

HAFTANIN İKİNCİ ELEME ADAYI KİM OLDU?

Bireysel dokunulmazlık oyunu sonrasında Mavi takımın konseyi ekrana geldi. Her yarışmacının bir oy kullanacağı oylama sonrasında en fazla adı yazılan isim potaya girdi. Böylece haftanın ikinci eleme adayı Görkem oldu.

1- Eren

2- Görkem

MASTERCHEF'TE TAKIMLAR NASIL OLUŞTU?

Kaptanlık oyunu sonrasında kazanan Hasan, Mavi takım kaptanı olurken onun seçtiği Mert de Kırmızı takım kaptanı oldu. Sonrasında iki takım kaptanı, kalan yedi yarışmacı arasından seçimler yaparak güçlü bir takım oluşturmaya çalıştı. Böylece bu haftanın takım kadroları belli oldu.

MAVİ TAKIM: Hasan (Kaptan), Araz, Sergen, Tahsin, Görkem

KIRMIZI TAKIM: Mert (Kaptan), Eren, Burcu, Dilara

Tüm Televizyon haberleri için tıklayın