Kuruluş Osman'ın Ayşegül Hatun'u Buse Arslan Akdeniz: “Kendimi acımasızca eleştiriyorum”

ATV ekranlarının en çok izlenen dizisi Kuruluş Osman aksiyon sahneleri ve sürükleyici hikayesi ile ekran karşısına gelmeye devam ediyor. Çarşamba akşamları yayınlanan dizide, karakterlerin başarılı oyunculukları da gözden kaçmıyor. ‘Kuruluş Osman'da canlandırdığı Aygül Hatun karakteriyle büyük ilgi gören Buse Arslan Akdeniz, dizi ve karakteri hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

Kuruluş Osman'ın Ayşegül Hatun'u Buse Arslan Akdeniz: “Kendimi acımasızca eleştiriyorum”

ATV ekranlarının çok sevilen dizisi Kuruluş Osman, başarılı oyuncu kadrosu ve sürükleyici hikayesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Burak Özçivit, Özge Törer, Seray Kaya gibi başarılı oyuncuların yer aldığı dizi tam bir ünlü geçidi. Bu başarılı oyuncu kadrosuna bir isim daha katıldı. Daha Önce 'Aşk Yalanı Sever' dizisinde oynayan Buse Arslan Deniz, Kuruluş Osman dizisinde oyunculuğunu gösterecek. Başarılı oyuncu canlandıracağı karakter ve dizi hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

"HAZIRLIK SÜRECİNDE AYLARCA KAMPA GİRDİK"

Rolüne ve diziye hazırlanırken yoğun bir eğitimden geçtiğini söyleyen Buse Arslan Akdeniz "Tarihi bir eğitim süreciyle başladım. Dönemin koşulları, ilişkileri, kadına bakışı ve değerlerini araştırdım. Ardından at, kılıç ve ok eğitimlerine başladık. Aylarca kampa girdik. İnanılmaz keyifli bir süreçti. Kampta her şeyi yaptık. Kendi atlarımızı kendimiz yıkıyorduk mesela. Ayrıca hamur açtık, keçi sağdık, yün dövdük. Beni en çok zorlayan şey ise işkembe temizlemek oldu. Kısacası, dönemi iliklerimize kadar hissettik" dedi.

"AYGÜL KENDİNİ SAVAŞÇI OLARAK KABUL ETTİRDİ"

Karakterinin yaşadığı değişimle ilgili konuşan Buse Arslan Akdeniz, "Aygül kalbiyle hareket ediyor ancak etrafında olup bitenin de farkında. Annesinin ölümünün, babasının eski eşi tarafından gerçekleştirilmiş olması yıkım oldu onun için. Ama kalbi de açıldı. Tüm olan biteni anlamak, yönetmek konusunda güç kazandı. Babası eskiden onun her şeyiydi. 'Aygül' geleneklerine bağlı, obasını, 'vatanını çok seven' biri. Obası için kendisini feda etmiş ve evlenmişti. Hatta istemediği bir oğlu oldu. Ancak her şeyin iç yüzünü öğrendikçe güçlendi. Bir kadın ve anne olarak kendini, gücünü tanıdı. İçindeki vatan aşkına ve Osman'ın aşkına güvenerek yola çıktı. Osman'ın hayatını kurtardı. Geleneksel bir yapının içinde kendisini bir savaşçı kadın olarak kabul ettirdi. Osmanlı'nın kuruluşundaki 'güçlü kadın'ın sembolü gibi düşünüyorum ben. Kuruluş'un en değerli yapı taşlarından biri" ifadelerini kullandı.

"BİRÇOK ÜLKEDEN YORUMLAR ALIYORUM"

'Kuruluş Osman'ın yalnızca Türkiye'de değil dünyada da gördüğü ilgiyle ilgili "Çok güzel tepkiler alıyorum. Benimle tanışmak için gelmek istediklerini söylüyorlar. Kocaman bir sevgi. Ben de birçok yere gitmek istiyorum. Öncelikle sevgisiyle beklendiğimi hissettiren Pakistan, Mısır, Almanya, Cezayir, Azerbaycan, Hindistan gibi ülkelere..." diyen Buse Arslan Akdeniz, hayranlarıyla buluşmak için gün saydığını anlattı.

"KENDİMİ ACIMASIZCA ELEŞTİRİYORUM"

Buse Arslan Akdeniz dizide kendisini izlerken nasıl hissettiğini "Benim için kendimi izlemek ne seninle ne sensiz durumu. Acımasız eleştirir miyim kendimi? Evet, duvardan duvara vuruyorum. Büyük cezalar veriyorum. Kendimin en acımasız öğretmeniyim. En ufak bir an bile çok kıymetli, röntgen çeker gibi izliyorum kendimi. Ufacık bir anı kaçırmışsam, karaktere müdahale etmişsem kendi akşamımı, gecemi ziyan ediyorum. Sahne bitiyor ya, kafamda en az birkaç versiyon tekrar çekiyorum sahneyi. Arkadaşım bana 'Buse bitti artık o sahne geçti yok gitti' diyor. Ben çekip tekrar tatmin olmalıyım. Başka türlü rahat edemiyorum" sözleriyle anlattı.

"HEP DAHA ZOR HAREKETLER DENEMEK İSTİYORUM"

Son dönemde sıkça yer aldığı aksiyon sahneleri ile ilgili "Kesinlikle çünkü oynarken çok heyecanlanıyorum. Aksiyon demek adrenalin demek. İnsan nasıl heyecanlanmasın, sinema filmi tadında sahneler. Sahnelerden çekilen fotoğraflar bile nasıl yaşıyor... Hep daha zor hareketler denemek istiyorum. 'Şu merdivenden nasıl uçarım hocam?' 'Bana çok farklı bir hareket gösterir misiniz?', 'Şu adamın üstüne basıp atlayıp diğer adamı kessem nasıl olur?' diye diye aksiyon hocalarımızın peşindeyim hep" diyen Buse Arslan Akdeniz, aksiyon sahnelerinde rol almayı çok sevdiğini anlattı.

"AYGÜL SAVAŞÇI BİR KARAKTER"

Aygül karakterinin başından geçenlerin ardından büyüyüp olgunlaştığını anlatan Buse Arslan Akdeniz "Karakteri çok dönüşüm yaşadı. 'Aygül' saf, değerli bir genç kızdı. Başına gelen her şeyi vatan, aile sevgisiyle onların yararına kabul etti. Büyüdü, anladı, olgunlaştı. Ve şimdi de değerleri, hoşgörüsü olan, gerektiğinde de savaşa hazır bir kadın. Kendini feda eden kalbi yine tertemiz. Oba terbiyesi almış biri. Ancak sultanlara yaraşır bir tutkusu, heyecanı ve ataklığı var. Tam bir cesur yürek. O günlerin koşullarında kilim de dokuyabilen, aile ve halkıyla da ilgilenen savaşçı bir karakter" şeklinde konuştu.

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ'a ait; genel yönetmenliğini Metin Günay'ın ve başrolünü Osman Bey karakteriyle Burak Özçivit'in üstlendiği 'Kuruluş Osman', atv ekranlarında çarşamba akşamlarına damgasını vurmaya devam edecek.

Tüm Televizyon haberleri için tıklayın