Yağızkan Dikmen kimdir, kaç yaşında nereli? Kuruluş Osman'ın Bayhoca'sı Yağızkan Dikmen, diziye veda etti!

Kuruluş Osman dizisinde ayrılık rüzgarı esiyor. Yeni oyuncular dahil olurken eski oyuncularda diziden gönderiliyor. Diriliş Ertuğrul dizisinden beridir devam eden Selcan Hatun'a hayat veren Didem Balçın'ın diziden ayrılmasının ardından bu hafta da Bayhoca rolünde ekranların başına çıkan oyuncu Yağızkan Dikmen Kuruluş Osman kadrosundan ayrıldı.

Yağızkan Dikmen kimdir, kaç yaşında nereli" Kuruluş Osman'ın Bayhoca'sı Yağızkan Dikmen, diziye veda etti!

Kuruluş Osman dizisinde bir ayrılık daha yaşandı. Atv ekranların sevilen dizisi Kuruluş Osman'da Bayhoca rolüne hayat veren Yağızkan Dikmen, diziye veda etti. Geçtiğimiz hafta dizinin mihenk taşlarından Selcan Hatun'u oynayan Didem Balçın gönderilmesinin ardından bu hafta da Kuruluş Osman dizisinin Bayhoca karakterine hayat veren Yağızkan Dikmen vedası ile diziye damgasını vurdu.

Yapım, proje tasarım ve senaryosu Mehmet Bozdağ'a ait Kuruluş Osman dizisinde ayrılıkların ardından yeni kadroya dahil olan sürpriz isimlerde açıklandı.

Çarşamba akşamlarının vazgeçilmez dizisi Kuruluş Osman yeni bölümleriyle seyircisini ekranlara kilitlemeye devam ediyor. Temponun hiç düşmediği tarihi dizide ayrılıkların ardından yeni transferler gerçekleşti.

Atv ekranlarının heyecanla izlenen reyting rekortmeni dizisi Kuruluş Osman'ın oyuncu kadrosuna Teoman Kumbaracıbaşı ve Uğur Biçer, dahil oldu.

Kuruluş Osman 48. son bölümünde Osman Bey'in yeni belalısı olan efsanevi Moğul komutanı Kara Şaman Togay karakterine; Uğur Biçer ise ünlü Moğul savaşçısı Böke karakterine hayat verdi.

KURULUŞ OSMAN BAYHOCA ÖLDÜ MÜ?

Kuruluş Osman son bölümde yaralanan Bayhoca yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Bayhoca şehit oldu.

TARİHTE BAYHOCA KİMDİR?

Bayhoca (1268 - 1284, Hamzabey, İnegöl), Oğuzlar'ın Bozok kolunun Kayı Boyu'na mensup olup Saru Batu Savcı Bey'in iki oğlundan birincisidir. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin yeğenidir. Annesi Lena Hatun'dur.

BAYHOCA NE ZAMAN VE NASIL ÖLDÜ?

Bayhoca 16 yaşında İnegöl'ün Hamzabey ilçesinde ölmüştür. Bayhoca, Ermeni Beli Muharebesi (1284) esnasında ölmüştür.

YAĞIZKAN DİKMEN KİMDİR?

Kuruluş Osman dizisinde Bayhoca karakterini Yağızkan Dikmen canlandırmaktadır. Yağızkan Dikmen Ocak 1988 İstanbul doğumludur. 26 yaşında olan oyuncu Kova burcudur. 1.76 boyunda 70 kilo ağırlığında olan Yağızkan Dikmen Haliç Üniversitesi tiyatro bölümü mezunudur. Son dönemlerde rol almış olduğu dizilerde başarı göstererek seyircilerin beğenisini kazanan yakışıklı ve genç oyuncu Survivor'da yarışan Yiğit'in kardeşidir.

Tüm Televizyon haberleri için tıklayın