Ertuğrul Gazi oğlu Savcı Bey nasıl öldü? Kuruluş Osman Savcı Bey kimdir, tarihte ne zaman öldü?

Kuruluş Osman dizisinde arkasından hançerlenen ve obaya cansız bedeni getirilen Savcı Bey'in tarihte hayat hikayesi nasıl şekillendiği merak konusu oldu. Söz konusu Osman Bey'in büyük destekçileri arasında yer alan abisi Savcı Bey ile ilgili merak edilenleri bu haberimizde derledik. Peki Ertuğrul Gazi oğlu Savcı Bey kimdir, tarihte ne zaman ve nasıl öldü?

Ertuğrul Gazi oğlu Savcı Bey nasıl öldü" Kuruluş Osman Savcı Bey kimdir, tarihte ne zaman öldü"

Kuruluş Osman dizisi ile gündeme gelen Ertuğrul Gazi oğlu Savcı Bey, dizide sırtından hançerleniyor. Güçlü oyuncu kadrosu ve tarihe ışık tutan hikayesi ile Atv ekranların vazgeçilmez dizisi Kuruluş Osman'da gerilim kaldığı yerden devam ediyor. Dizide Savcı Bey ile ilgili ekrana gelen sahne ile birlikte internet aramalarında "Ertuğrul Gazi oğlu Savcı Bey kimdir, tarihte ne zaman ve nasıl öldü?" merak konusu oldu.

Kuruluş Osman dizisiyle birlikte gündeme gelen tarihi isimlerden biri de Savcı Bey olmuştu. Kuruluş Osman 56.bölümünde Savcı Bey'in hançerlenme görüntüleri ardından gözler bir kez daha tarihin eski sayfasına çevrildi.

SAVCI BEY KİMDİR? TARİHTE NE ZAMAN VE NASIL ÖLMÜŞTÜR?

Domaniç Akmeşhed / Alçay). Oğuzlar'ın Bozok kolunun Kayı Boyu'na mensup olup Ertuğrul Gazi'nin üç oğlundan ikincisidir. Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin ağabeyidir. Domaniç Savaşı (1287) esnasında ölmüştür. İki oğlu bulunmaktadır bunlar Bayhoca ve Süleyman Bey'dir. Ahi Dağı güney sırtında Kurşunlu'nun kuzeyinde bulunan İkizce Köyü yakınlarındadır. İt-Eşen Köyü yanında Ermeni-Pazarı - İnegöl anayolu üzerindedir.

1988 Yılında TRT 1'de 12 bölüm olarak yayınlanan Kuruluş "Osmancık" adlı dizide Savcı Bey'i Hayati Hamzaoğlu canlandırmıştır.

2014-2019 yılları arasında TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul adlı Türk yapımı televizyon dizisinde Kerem Bekişoğlu tarafından canlandırılmıştı.

2019 yılında başlayan Atv'de yayınlanan Kuruluş Osman adlı Türk yapımı televizyon dizisinde Kanbolat Görkem Arslan tarafından canlandırılmaktadır.

SAVCI BEY KARAKTERİ AYRILIYOR MU?

Savcı Bey, Bizans komutanı Kalonoz tarafından sırtından hançerlendi. Obadaki yas havası ise Savcı Bey'in ölmüş olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

  • osman bey
  • kuruluş osman
  • savcı bey kimdir
  • savcı bey öldü mü
  • savcı bey ne zaman öldü
  • savcı bey tarihte nasıl ölmüştür
Tüm Televizyon haberleri için tıklayın