Aya Nikola tarihte nasıl öldü? Kuruluş Osman Nikola öldü mü? Erkan Avcı diziden ayrılacak mı?

Fenomen dizi Kuruluş Osman bu akşam 94. bölümüyle ekranlarda olacak. Yeni bölümde Osman Bey ve askerleri İnegöl'ü fethetmek için kalenin üzerine yürüyecek. Peki, Kuruluş Osman Nikola öldü mü? Aya Nikola tarihte nasıl öldü? Erkan Avcı diziden ayrılacak mı? İşte detaylar

Aya Nikola tarihte nasıl öldü" Kuruluş Osman Nikola öldü mü" Erkan Avcı diziden ayrılacak mı"

Çarşamba günlerinin sevilen dizisi Kuruluş Osman'da bu hafta dikkat çeken gelişmeler yaşanacak. Osman Bey bu kez İnegöl üzerine harekete geçecek ve Nikola'nın akıbeti belli olacak. Peki, Kuruluş Osman Nikola öldü mü? Aya Nikola tarihte nasıl öldü? Erkan Avcı diziden ayrılacak mı? İşte merak edilen bilgiler

AYA NİKOLA KİMDİR, NASIL ÖLDÜ?

İnegöl Kalesini senelerce muhafaza eden Aya Nikola, Osman Bey'in Beylik hâline geldiği haberini almıştır hemen ardından 1287 yılında Osmanlı Beyliği ve ordusu gittikçe kuvvetlenmiş vaziyette olup 350 süvari ile Karacahisar Kalesini aynı sene içerisinde fetih etmiştir.

Yarhisar, Bilecik bölgelerinde ele geçirince gittikçe kuvvetlenen Osmanlı Beyliği 1299 yılında başta Turgut Alp olmak üzere pek çok Kayı gazileriyle İnegöl Kalesine yönelerek kaleyi fetih etmiş ve İnegöl Tekfuru Aya Nikola öldürülmüştür.

YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Osman Bey ve Alpları İnegöl'ün kapısını kırmıştır artık. İnegöl Tekfuru Nikola'nın ise pes etmeye hiç niyeti yoktur. Nikola, Osman Bey'i büyük bir tuzağa çekme niyetindedir. Nikola'nın hain planı ne olacaktır?

İnegöl fethine yetişmeye çalışan Malhun ve Bala Hatun, Orhan ile Holofira'nın başının belada olduğu haberini alırlar. Malhun ve Bala Hatun, Orhan ile Holofira'yı kurtarmak için nasıl bir hamle yapacaktır?

Tüm Televizyon haberleri için tıklayın