YouTube'a yeşil perde özelliği geliyor! Arka plan yapılabilecek...

YouTube, ‘Shorts' kullanıcılarının diğer videoları arka plan olarak kullanabilmelerine olanak tanıyan yeni ‘Yeşil Perde' özelliğini tanıttı. İlk olarak iOS işletim sistemli cihazlardaki YouTube kullanıcılarının, yeni özelliği deneyimleyebileceği ifade edildi.

YouTube'a yeşil perde özelliği geliyor! Arka plan yapılabilecek...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler video platformu YouTube, kısa video sekmesi 'Shorts'taki içerik üreticilerin diğer kullanıcıların içeriklerini videolarına dahil etmesine olanak tanıyan yeni bir özelliği daha kullanıma sundu. Yeni 'Yeşil Perde' özelliğinin 11 Mayıs tarihi itibarıyla kullanıcı beğenisine sunulduğu açıklandı. Özelliğin, 'YouTube Shorts' videolarında başka bir kullanıcının YouTube videosunun 60 saniyeye kadarlık bir bölümünün arka plan olarak kullanılabilmesini mümkün kıldığı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; 'Yeşil Perde' özelliği, başka bir videonun hem görüntüsünün hem sesinin kullanılabilmesine olanak tanıyor. Kendi uzun videolarının 'Shorts' videolarına dahil edilmesini istemeyen kullanıcılar, YouTube Studio üzerinden o videonun 'Yeşil Perde' seçeneğini devre dışı bırakabiliyor. Bir video, başka bir 'Shorts' videosunda kullanıldığı zaman oynatma ekranında orijinal videonun bağlantısı görülüyor.

YOUTUBE, 'YEŞİL PERDE' ÖZELLİĞİNİ iOS UYGULAMASINDA KULLANIMA SUNDU

Öte yandan; YouTube, yeni 'Yeşil Perde' özelliğini başlangıçta yalnızca iOS uygulamasında kullanıma sundu. Özelliğin, ilerleyen tarihlerde Android ekosistemine de geleceği belirtildi. Özelliğe, 'Shorts' sekmesindeki üç nokta ikonuna tıklayınca açılan menü üzerinden erişilebileceği ifade edildi.

Platform, geçen ay 'Kes' isimli bir özelliği de kullanıma sunmuştu. Söz konusu özellik, içerik üreticilerin bir Youtube veya YouTube Shorts videosundan maksimum 5 saniyelik bir bölüm keserek kendi videosuna eklemesine olanak tanıyordu. Kullanıcıların diğer videoları kendi kısa videolarında kullanabilmesini mümkün kılan özellikler, TikTok'un başarısında da önemli bir rol oynamıştı.

  • youtube
  • youtube shorts
  • shorts
  • youtube kısa video
  • tiktok
  • youtube yeşil perde
  • youtube yeşil ekran
  • youtube yeşil perde nasıl kullanılır
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın