YouTube, TikTok benzeri bir özellik daha ekliyor: Mobil uygulamaya geliyor

YouTube, mobil uygulamasında TikTok benzeri bir özelliği daha kademeli olarak kullanıma sunmaya başladı. Yeni özelliğin, YouTube'da canlı yayın yapan bir kullanıcının profil fotoğrafına TikTok ve Instagram'da olduğu gibi belirgin bir kırmızı halka ve “Live (Canlı)” ibaresini ekleyeceği ifade edildi.

YouTube, TikTok benzeri bir özellik daha ekliyor: Mobil uygulamaya geliyor

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce TikTok benzeri kısa dikey video özelliği 'Shorts'u kullanıma sunan popüler video platformu YouTube, mobil uygulamasında TikTok benzeri bir özelliği daha kademeli olarak kullanıma sunmaya başladı. Yeni özelliğin, YouTube'da canlı yayın yapan bir kullanıcının profil fotoğrafına TikTok ve Instagram'da olduğu gibi belirgin bir kırmızı halka ve "Live (Canlı)" ibaresini ekleyeceği ifade edildi. Bu sayede kullanıcıların, akıllı telefonlarında içeriklere göz atarken canlı yayın yapan kanalları daha rahat görebilmesinin mümkün kılınacağı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; yeni özelliği, YouTube'un Baş Ürün Sorumlusu Neal Mohan resmi Twitter hesabı üzerinden duyurdu. Mohan; yeni özellik sayesinde kullanıcıların, YouTube'da birden fazla video arasında gezinirken canlı yayınları daha kolay bulabileceklerine işaret etti. Şirket yetkilisi, paylaşımına özelliği çalışırken gösteren bir GIF de dahil etti.

HALKAYA DOKUNAN KULLANICILAR, DOĞRUDAN CANLI YAYINA YÖNLENDİRİLECEK

Paylaşılan diğer bilgilere göre; kullanıcılar, artık platformun Android ve iOS uygulamasında video akış sayfasını kaydırırken canlı yayın yapan kullanıcıların profil resimlerinin etrafında, parlak kırmızı bir halka ve "Live" etiketi görecek. Bu noktada profil fotoğrafına dokunmak, kullanıcıları doğrudan o sırada devam eden canlı yayına yönlendirecek.

Benzer şekilde, TikTok da kullanıcıların canlı yayınları keşfetmelerini kolaylaştırmak için profil fotoğrafının etrafına titreşimli bir efekt ekliyor. Instagram'da ise canlı yayın sırasında, profil fotoğrafı etrafında renkli bir halka görülüyor. Özellik, YouTube'da güncel olarak kademeli biçimde kullanıcı beğenisine sunuluyor. Platformun, yeni özelliği kısa bir süre içerisinde tüm kullanıcıların yaygın kullanımına açmış olması bekleniyor.

  • youtube
  • tiktok
  • instagran
  • youtube canlı
  • youtube tiktok
  • youtube shorts
  • youtube live
  • youtube canlı yayın
  • youtube canlı yayın halkası
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın