Yandex'i bekleyen büyük tehlike! Google'ın rakibi finansal çöküşle karşı karşıya

Rusya'nın Google'ı olarak bilinen arama motoru Yandex Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle büyük bir finansal krize girdi. Yandex, Ukrayna'nın işgalinden kaynaklanan finansal kriz sebebiyle çökme tehlikesiyle karşı karşıya.

Yandex'i bekleyen büyük tehlike! Google'ın rakibi finansal çöküşle karşı karşıya

Rusya'nın en büyük ve güçlü arama motoru Yandex büyük bir çöküşle karşı karşıya geldi. Her alanda ambargo uygulanan Rusya'yı ekonomik açıdan zorlu günler beklerken Rusya'nın Google'ı olarak nitelendirilen Yandex de finansal krizle mücadele ediyor.

Ntv'de yer alan habere göre; Rusya'daki internet arama trafiğinin yaklaşık yüzde 60'ını yöneten ve büyük bir araç çağırma işi yürüten Yandex yaptığı açıklamada, yaptırımların tetiklediği finansal piyasadaki erimenin bir sonucu olarak borçlarını ödeyemeyebileceğini söyledi.

Yandex Hollanda merkezli, ancak hisseleri Nasdaq ve Rus borsasında işlem görüyor. Rus varlıklarının değeri, işgalin ardından Moskova'da ve tüm dünyada çöktüğü için hisse senedi alım satımı askıya alınmış durumda.

Yandex'in 5 günden uzun süre işlemlere kapalı kalması halinde, 1.25 milyar dolarlık hisse tutan yatırımcılar, tam geri ödeme ve faiz talep etme hakkına sahip. Şirket yaptığı açıklamada, "Yandex grubu bir bütün olarak şu anda yeterli kaynağa sahip değil" dedi.

Şubat başında yaklaşık 17.4 milyar dolarlık bir piyasa değerine sahip olan Yandex, 2021'de 356 milyar ruble gelir bildirdi ve Rus para birimindeki çöküşün ardından çok zor durumda. 1997'de Rusya'da kurulan Yandex'in merkez ofisi kurulduğu ülkenin yanı sıra 2007'den beri Hollanda'da bulunuyor.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın