Yalan makinesinin yerin alacak... Yüze bakarak saptıyor

Japonya'da geliştirilen yalan makinesi uygulaması kullanıcıların yüzlerini analiz ederek, “bir insanın ne kadar güvenilir olduğunu bir dakika içinde tespit ettiğini” öne sürüyor.

Yalan makinesinin yerin alacak... Yüze bakarak saptıyor

Japonya'da geliştirilen uygulama insanların yüz mimiklerini analiz ederek kişisin güvenilir olup olmayacağını saptayabileceği iddiasında.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre, şirket, kullanıcıların yüzlerini analiz eden yeni uygulamanın “bir insanın ne kadar güvenilir olduğunu bir dakika içinde tespit ettiğini” öne sürüyor.

Corona virüs pandemisi nedeniyle ilk defa dijital olarak düzenlenen CES 2021'de tanıtılan uygulama kullanıcılara cevabını bildiği soruları soruyor.

Bu sorulara cevap verildiği anlardaki yüzleri ile verdikleri tepkileri analiz eden uygulama elde ettiği veriler ışığında kişinin daha sonraki sorularda yalan söyleyip söylemediğini saptıyor.

Başka bir deyişle uygulamanın topladığı veriler ışığında yüz hareketlerini alaniz ederek kişinin güvenilir olup olmadığını belirleyebildiği iddia ediliyor.

Ancak bazı uzmanlar bir algoritmanın bireylerin yüzünü veya sesini analiz ederek güvenilir olup olmadıklarını belirleyemeyeceğini söylüyor.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın