Xiaomi 12 akıllı telefon serisi, rekabetçi özellikleri ile tanıtıldı

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, Xiaomi 12 akıllı telefon ailesini rekabetçi özellikleri ile tanıttı. 3 cihazdan oluşan amiral gemisi seri, Çin'de yapılan resmi bir tanıtım etkinliğinde görücüye çıkarıldı.

Xiaomi 12 akıllı telefon serisi, rekabetçi özellikleri ile tanıtıldı

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, Xiaomi 12 akıllı telefon ailesini Çin'de gerçekleştirdiği resmi bir tanıtım etkinliğinde rekabetçi özellikleriyle görücüye çıkardı. Şirketin yeni nesil kullanıcı arayüzü MIUI 13, Xiaomi Watch S1 akıllı saat ve Mi True Wireless Noise Cancelling Headphones 3 isimli yeni nesil gürültü önleyici kulaklığı da etkinlikte tanıtılan yeni ürün ve hizmetler arasında yer aldı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; serinin giriş modeli Xiaomi 12, dikdörtgen şeklinde iri bir arka kamera kurulumu ile geldi. Arka kamera kurulumunda; bir büyük ana kamera bölmesi, iki küçük lens bölmesi ve bir LED flaş bulunduğu görüldü. Ön gövdede ise ekranın ortasına yerleştirilmiş bir kamera deliği yer aldığı belirtildi. 180 gram ağırlığındaki cihaz; siyah, mavi, mor ve yeşil olmak üzere toplamda 4 renk seçeneğiyle birlikte geldi.

Diğer yandan; telefonun 6.28 inç boyutundaki AMOLED ekranı, 120 Hz tazeleme oranı ve 419 PPI piksel yoğunluğu sunuyor. 1100 nite kadar parlaklık sunan panel, Corning Gorilla Glass Victus kaplama teknolojisi ile korunuyor. Gücünü Qualcomm'un birinci nesil Snapdragon 8 serisi işlemcisinden alan model, 12 GB'a kadar RAM kapasitesini ve 256 GB'a kadar dahili depolama alanını destekliyor.

XIAOMI 12'NİN SES SİSTEMİ HARMAN KARDON TARAFINDAN GELİŞTİRİLİYOR

Xiaomi 12'nin arka kamera kurulumunda; optik görüntü sabitleme (OIS) teknolojisini destekleyen 50 MP'lik ana kameraya, 123 derece açıda çekim yapabilen 13 MP'lik bir ultra geniş açı lens ve bir makro lens eşlik ediyor. Ön kamera ise 32 MP çözünürlük sunuyor. Cihazın ayrıca, hızlı görüntülemeyi desteklemek için CyberFocus gibi kamera teknolojileriyle birlikte geldiği belirtiliyor.

Telefonun 4,500 mAh kapasitesindeki bataryası da 67W gücünde hızlı şarj ve 50W gücünde kablosuz şarj teknolojilerini destekliyor. Kutusundan Android 12 işletim sistemi tabanlı MIUI 13 kullanıcı arayüzüyle çıkan model, 5G ve Wi-Fi 6 bağlantı teknolojileri desteğiyle kullanıma sunuluyor. Cihazın ses sistemi ise HARMAN Kardon tarafından geliştiriliyor.

Modelin 8 GB RAM kapasitesi ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu 580 dolar, 8 GB RAM kapasitesi ve 256 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu 628 dolar, 12 GB RAM kapasitesi ve 256 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu ise 690 dolarlık bir fiyat etiketiyle satışa sunuluyor.

XIAOMI 12 PRO, 6.73 İNÇ BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR AMOLED EKRAN İLE GELİYOR

Xiaomi 12 Pro ise serinin üst segment modeli olma niteliği taşıyor. Xiaomi 12'ye benzer bir tasarıma sahip olan cihaz; siyah, mavi, yeşil ve mor olmak üzere toplamda 4 renk seçeneğiyle piyasaya sürülüyor. Bu modelde, yeşil versiyonun deri bir bitişe sahip olduğu ifade ediliyor.

Cihazın 6.73 inç boyutundaki AMOLED ekranı, 120 Hz tazeleme oranı ve 3200x1440 piksel çözünürlük sunuyor. Parlaklığı 1500 nite kadar çıkabilen panel, Corning Gorilla Glass Victus kaplama teknolojisiyle korunuyor. Akıllı Dinamik Yenileme Hızı teknolojisini de destekleyen LTPO panel, tazeleme oranını içeriğe göre otomatik olarak optimize edebiliyor.

Gücünü Qualcomm'un birinci nesil Snapdragon 8 serisi işlemcisinden alan telefon, daha yüksek performans sunabilmek için Xiaomi'nin Dinamik Performans Planlama Teknolojisi'ni de destekliyor. Cihaz ayrıca, 12 GB'a kadar RAM kapasitesi desteği ve 256 GB'a kadar dahili depolama alanı desteğiyle geliyor.

SERİDE, XIAOMI 12X İSİMLİ BİR ARA SEGMENT MODEL DE BULUNUYOR

Paylaşılan diğer detaylara göre; Xiaomi 12 Pro'nun arka kamera kurulumunda, 50 MP'lik ana kameraya 50 MP'lik bir ultra geniş açı lens ve 50 MP'lik bir portre lensi eşlik ediyor. Xiaomi 12 gibi CyberFocus teknolojisini de destekleyen kamera kurulumu, gece ışığında daha gelişmiş bir fotoğraf ve video performansı sunmayı vadediyor. Telefonun ön kamerası ise 32 MP çözünürlük sunuyor.

Modelin 4,600 mAh kapasitesindeki bataryası, 120W gücünde hızlı şarj ve 50W gücünde kablosuz şarj teknolojilerini destekliyor. Kutusundan Android 12 tabanlı MIUI 13 kullanıcı arayüzüyle çıkan telefon, 5G bağlantı desteği de sunuyor. Cihazın HARMAN Kardon tarafından geliştirilen ses sistemi ise dörtlü stereo hoparlör, Dolby Vision desteği ve Dolby Atmos desteğiyle kullanıcı beğenisine sunuluyor.

Telefonun 8 GB RAM kapasitesi ve 128 GB dahili depolama alanına sahip versiyonu, 738 dolarlık bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülüyor. 8 GB RAM kapasitesi ve 256 GB dahili depolama alanına sahip olan model, 785 dolardan satışa sunuluyor. 12 GB RAM kapasitesi ve 256 GB dahili depolama alanına sahip olan versiyon ise 848 dolarlık bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini alıyor.

Seride ayrıca, gücünü Qualcomm'un Snapdragon 870 işlemcisinden alan Xiaomi 12X isimli bir ara segment model de bulunuyor. Bu model ise yaklaşık 503 dolarlık bir fiyat etiketiyle geliyor.

  • xiaomi
  • xiaomi 12
  • xiaomi 12 pro
  • xiaomi 12x
  • xiaomi akıllı telefon
  • akıllı telefon
  • xiaomi 12 özellikleri
  • xiaomi 12 serisi
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın