WhatsApp, Türk yazılım mühendisi tarafından geliştirilen yeni özelliğini yayınladı

Anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, Türk yazılım mühendisi Güney Kayım'ın geliştirdiği yeni özelliğini yayınladı. Kullanıma sunulan özelliğin, işletme hesapları tarafından gönderilen mesajları puanlamayı mümkün kıldığı ifade edildi.

WhatsApp, Türk yazılım mühendisi tarafından geliştirilen yeni özelliğini yayınladı

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Popüler anlık mesajlaşma platformu WhatsApp, kendi çatısı altında görev alan Türk yazılım mühendisi Güney Kayım'ın geliştirdiği yeni özelliğini yayınladı. Tüm kullanıcıların beğenisine sunulan özelliğin, işletme hesaplarıyla yapılan sohbetlerde işletmeler tarafından gönderilen mesajların puanlanmasını mümkün kıldığı ifade edildi.

Yaşanan gelişmeler sonrası Kayım, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada "WhatsApp'ta gelistirdigim ilk customer facing ozellik release oldu. Artik bir is yeriyle konusurken, is yerinden gelen mesaja puan verebiliyorsunuz. Tamamen anonymous bir puanlama, hangi kullanicinin ne puan verdigi kimse tarafindan bilinmiyor" ifadelerine yer verdi.

Aktarılan detaylara göre; platformun yeni özelliği, kullanıcıların işletme hesaplarıyla yaptıkları sohbetlerde gelen mesajın üzerine basılı tutarak ve açılan menüdeki "Oyla (Rate)" seçeneğine tıklayarak ilgili mesaja 1'den 5'e kadar bir puan verebilmesini mümkün kılacak. Puanlamada 1 en kötü, 5 ise en iyi puana tekabül edecek.

MESAJA OY VEREN KULLANICILAR, ANONİM KALACAK

Hem iOS hem de Android işletim sistemleri için geliştirilen özellik, kısa bir süre içerisinde herkes tarafından kullanılabilecek. Bununla birlikte; mesaja oy veren kullanıcılar, anonim kalacak. Böylece kullanıcılar, kimlikleri açığa çıkmadan iletişime geçtikleri işletme hesaplarını değerlendirmiş olacak.

  • whatsapp
  • whatsapp yeni özellik
  • güney kayım
  • whatsapp mesaj puanlama
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın