WhatsApp sözleşmesi nasıl iptal edilir? WhatsApp sözleşmesini yanlışlıkla kabul ettim ne yapmam lazım?

WhatsApp tüm kullanıcılarını kızdıran bir karara imza attı. WhatsApp'ın 8 Şubat itibarıyla geçerli olacak yeni gizlilik politikası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Kullanıcılara adeta 'Ya bu şartları kabul edersiniz, ya da uygulamayı silersiniz.' tavrıyla sunulan WhatsApp'ın yeni gizlilik politikasına tepkiler büyüdü. Peki, WhatsApp sözleşmesini yanlışlıkla kabul edenler ne yapacak? WhatsApp sözleşmesi nasıl iptal edilir, iptal edilebilir mi? İşte tüm merak edilenler..

WhatsApp sözleşmesi nasıl iptal edilir" WhatsApp sözleşmesini yanlışlıkla kabul ettim ne yapmam lazım"

WhatsApp, kullanıcılarına yeni bir sözleşme sunarak gizlilik politikalarını güncelledi. Kullanıcılar bu sözleşmeyle verilerinin Facebook ile paylaşılacağını öğrenmeleri üzerine tedirgin oldular. Çoğu kullanıcı detayları okumadan kabul ederken, verilerin Facebook ile otomatik olarak paylaşılması şartını fark edenler durumu gündeme taşıdı. WhatsApp sözleşmesini yanlışlıkla kabul ettim ne olacak? WhatsApp sözleşmesi nasıl iptal edilir? gibi soruların yanıtları da yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşte tüm detaylar...      

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

WhatsApp'ın 8 Şubat itibarıyla güncellemesini yapacağı gizlilik politikası sosyal medya gündemine oturdu. Yeni gizlilik politikasına göre, kullanıcıların kişisel verilerini Facebook ve diğer grup şirketleri ile paylaşma şartı getirilmiş oluyor. Peki, bu şartları okumadan kabul edenler ne yapacak?

Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak. Sözleşme kabulü, iptali vb. bir durumla ilgili henüz aktif bir buton WhatsApp uygulamasında bulunmuyor. Ancak hesabı silip yeniden yüklemek mümkün. 

WHATSAPP SÖZLEŞMESİ NASIL İPTAL EDİLİR/HESAP NASIL SİLİNİR?

Whatsapp'tan ayarlar kısmına girin.

Ayarlar kısmındaki hesap seçeneğine tıklayın.

Hesap seçeneğinden "hesabımı sil" kısmına tıklayarak numaranızı girerek Whatsapp hesabınızı silip yeniden yüklemeniz gerekiyor.

Uygulamayı yeniden indirdiğinizde sözleşme birkaç gün içinde yeniden karşınıza çıkıyor fakat bunu "şimdi değil" kısmına tıklayarak 8 Şubat'a kadar erteleyebilirsiniz. 

WHATSAPP GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ NEDİR?

Kullanım koşullarını değiştiren WhatsApp, kullanıcıların verilerinin doğrudan Facebook ile paylaşılmasını istiyor. Bu koşulları kabul eden kullanıcılar uygulamayı kullanmaya devam ederken, kabul etmeyenler ise WhatsApp hesaplarına erişim sağlayamayacak.

GÜNCELLEME NELERİ KAPSIYOR?

Hesap Bilgileri

Mesajlar

Bağlantılar

Durum Bilgisi

İşlem ve Ödeme Verileri

Müşteri Desteği ve Diğer İletişimler

Kullanım ve Kayıt Bilgileri

Cihaz ve Bağlantı Bilgileri

Konum Bilgileri

Çerezler

Başkalarının Sizin Hakkınızda Sağladığı Bilgiler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Kullanıcı Şikayetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

WhatsApp'taki İşletmeler (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmet Sağlayıcıları (Üçüncü taraftan sağlanır.)

Üçüncü Taraf Hizmetleri (Üçüncü taraftan sağlanır.)

TOPLANAN VERİLER NASIL KULLANILIYOR?

Yan Hizmetler

Emniyet, Güvenlik ve Bütünlük

Facebook Şirketleri Hakkındaki İletişimler

Kurumsal Etkileşimler

WhatsApp tarafından yapılan açıklamalara göre anlık mesajlaşma uygulamasının yeni koşulları ile gizlilik ilkeleri, 8 Şubat 2021 itibarıyla geçerli olacak.

WhatsApp'a soruşturma mı açıldı? WhatsApp sözleşme iptali resmi açıklama geldi mi?

WhatsApp 8 Şubat güncellemesi nedir? WhatsApp ne olacak, kapanıyor mu?

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın