Ücretsiz Xbox oyunlarına reklam geliyor! Sanal 'billboard'lara yerleştirecek...

Ortaya atılan yeni bir iddiaya göre; Microsoft, ücretsiz Xbox oyunlarında şirketlerin sanal ‘billboard'lara reklam yerleştirmesini mümkün kılacak yeni bir özellik geliştiriyor. Bu hamlesiyle kendi reklam ağını oluşturmayı hedefleyen Microsoft, Xbox'ı da daha fazla geliştirici için cazip hale getirmeyi amaçlıyor.

Ücretsiz Xbox oyunlarına reklam geliyor! Sanal 'billboard'lara yerleştirecek...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Paylaşılan yeni bir iddia; ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un, kendi oyun konsolu Xbox'taki ücretsiz oyunlarda şirketlerin sanal 'billboard'lara reklam yerleştirmesini mümkün kılacak yeni bir özellik üzerinde çalıştığına işaret etti. Bu hamlesiyle kendi reklam ağını oluşturmayı hedefleyen Microsoft'un, Xbox'ı da daha fazla geliştirici için cazip hale getirmeyi amaçladığı dile getirildi.

Aksam.com.tr'nin Business Insider'dan aktardığı habere göre; özelliğin Xbox'a entegre edilmesinin ardından şirketler, ücretsiz oyunlardaki reklam panolarına kendi reklamlarını yerleştirebilecek. Microsoft, reklam gelirlerinden herhangi bir komisyon almayacak. Reklam geliri, geliştiriciler ve reklam şirketleri arasında paylaşılacak. Yeni özellik, bu yılın üçüncü çeyreğinde kullanıma açılacak.

MICROSOFT, BU REKLAMLARA ÖZEL BİR PAZAR YERİ OLUŞTURMAK İSTİYOR

Öte yandan; Microsoft, reklamları oyun deneyimine müdahale etmeyecek markalarla sınırlandırmak için özel bir pazar yeri üzerinde çalışıyor. Sanal panolardaki reklamların, video veya karakter görünümleri içerip içermeyeceği ise henüz bilinmiyor.

  • microsoft
  • xbox
  • sanal pano
  • sanal reklam panosu
  • sanal billboard
  • xbox ücretsiz oyunlar
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın