Twitter, canlı yayınlarda video kalitesini iyileştireceğini açıkladı

Sosyal medya devi Twitter, kısa bir süre önce resmi hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda canlı yayınlarda video kalitesini iyileştireceğini duyurdu. Platform ayrıca, canlı yayına girildikten sonra diğer kullanıcıları sesli ve görüntülü bir şekilde yayına davet etme seçeneğinin de kaldırılacağına işaret etti.

Twitter, canlı yayınlarda video kalitesini iyileştireceğini açıkladı

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, kısa bir süre önce resmi hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda canlı yayın özelliğinde iki yeni değişiklik yapacağını duyurdu. Söz konusu özellikten bir seçeneği kaldıracağını açıklayan platform, değişikliğin yayın kalitesini iyileştirebilmek adına yapılacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin The Verge'ten aktardığı habere göre; Twitter'da artık, canlı yayın başladıktan sonra diğer kullanıcılar sesli veya görüntülü bir biçimde yayına katılmak üzere davet edilemeyecek. 2020 yılının Mart ayında platforma eklenen özelliğin kaldırılmasıyla birlikte; canlı yayınlar başladıktan sonra, yayına yalnızca başlangıçta katılmış kişiler devam edebilecek. Fakat diğer kullanıcılar, yine yayındakilerle etkileşime girebilmek adına sohbet bölmesinde paylaşım yapmaya ve yayına beğeni bırakmaya devam edebilecek.

PLATFORMDA, HALİHAZIRDA CLUBHOUSE BENZERİ BİR CANLI SESLİ SOHBET ÖZELLİĞİ DE BULUNUYORDU

Öte yandan Twitter, söz konusu değişikliğin canlı yayınlarda video kalitesini artırmak adına yapıldığına işaret etti. Platformda, halihazırda Clubhouse benzeri bir canlı sesli sohbet özelliği de bulunuyordu. Bu nedenle şirketin, sesli olarak canlı yayına katılma seçeneğini iki ayrı özellik altında birden sunmayı gereksiz görmüş olabileceği tahmin edildi. Sosyal medya devi ayrıca, Eylül ayında yaptığı bir değişiklik ile paylaşılan videoların artık daha az pikselli görünmeye başlayacağını da duyurmuştu.

  • twitter canlı yayın
  • twitter canlı yayın özelliği
  • twitter canlı video kalitesi
  • twitter canlı yayında video kalitesi
  • twitter sesli sohbet özelliği
  • twitter clubhouse benzeri özellik
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın