TikTok, algoritmalarını Instagram videolarıyla eğitti! Eski çalışanlar açıkladı...

TikTok'un çatı şirketi ByteDance'in, ‘Senin İçin' isimli algoritmayı eğitmek için izinsiz olarak Instagram ve Snapchat videolarını kullandığı ortaya çıktı. Konuya ilişkin ilk açıklama, eski şirket çalışanları tarafından yapıldı. Söz konusu algoritmanın, TikTok tarafından ABD'deki kullanıcılara içerik önerilerinde bulunmak için kullanıldığı biliniyordu.

TikTok, algoritmalarını Instagram videolarıyla eğitti! Eski çalışanlar açıkladı...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Çin merkezli kısa video platformu TikTok'un çatı şirketi ByteDance, 'Senin İçin' isimli algoritmayı eğitmek için izinsiz olarak Instagram ve Snapchat videolarını kullandı. Konuyla ilgili iddia, eski şirket çalışanları tarafından ortaya atıldı. Söz konusu algoritmanın, TikTok tarafından ABD'deki kullanıcılara içerik önerilerinde bulunmak için kullanıldığı biliniyordu. İddialar; ByteDance'in, 2017 yılından itibaren Instagram ve Snapchat'teki videoları ve fotoğrafları internetten çekerek algoritmayı eğittiğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin BuzzFeed News'ten aktardığı habere göre; ByteDance, kullanıcıların kısa videolar oluşturup paylaşabildikleri TikTok'a benzer Flipagram isimli bir uygulamayı da 2017 yılında bünyesine katmıştı. Daha sonra adı Vigo Video olarak değiştirilen uygulama, 2020 yılında kapatılmıştı. Bir ByteDance sözcüsü, Flipagram ve Vigo'nun artık herhangi bir ByteDance ürünü veya hizmetiyle bağlantılı olmadığını açıklamıştı.

BYTEDANCE VE TİKTOK, ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİNDE

Flipagram'ın da günde Instagram ve Snapchat'e yüklenen 10 binden fazla videoyu çekerek algoritmalarını eğittiği kaydedildi. İzinsiz alınan videolar; ABD izleyicileri için algoritmaları eğitmek, son haline getirmek ve algoritmalara veri yüklemek için kullanıldı. Olayın gün yüzüne çıkmasının ardından ByteDance ve TikTok, içerikleri Instagram kullanıcılarının izni ve bilgisi olmadan kullandığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

  • tiktok
  • bytedance
  • flipagram
  • vigo video
  • snapchat
  • instagram
  • tiktok for you
  • tiktok algoritmaları
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın