Tesla'dan BMW göndermesi | TeknoZone #21

Twitter'ın üzerinde çalıştığı “Bu sohbetten ayrıl” özelliği, Meta'nın yeni yapay zeka projeleri, Tesla'nın yeni Steam entegrasyonu ve BMW göndermesi, dünyanın en iyi elektrikli otomobillerinin üçlü kısa mesafe yarışı ve daha fazlası... Akşam TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un yirmi birinci bölümünde teknoloji ve bilim dünyasının en yeni gelişmelerini anlatıyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Bu hafta teknoloji dünyasına damgasını vuran en önemli gelişmelerden biri, Meta'nın "Inside the Lab" etkinliği oldu. Şirket, etkinlikte üzerinde çalıştığı yeni yapay zeka projelerini açıkladı. Bu projeler arasında, dünya üzerindeki tüm dilleri eş zamanlı olarak birbirine çevirebilen yapay zeka destekli bir sesli asistan da yer aldı. Türkiye de bu hafta, yapay zeka alanında bir ilke imza attı ve bu alanda meslek standartları belirleyen ilk ülke oldu. Yapay zeka şirketi Clearview AI'ın kendi yapay zeka sisteminin dünya üzerindeki herkesi tanıması için 100 milyar fotoğrafın yeterli olduğunu açıklaması da benzer şekilde teknoloji basınının gündemine oturdu ve otonom teknolojilere yönelik yaygın endişeyi daha da artırdı.

Tesla ise hafta boyunca, multimedya sistemine gelecek olan yeni Steam entegrasyonu ve Twitter'da yaptığı BMW göndermesiyle adından söz ettirdi. Akşam TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un yeni bölümünde dünyanın en iyi elektrikli otomobillerinin yaptığı üçlü kısa mesafe yarışından Twitter'ın üzerinde çalışmaya başladığı "Bu sohbetten ayrıl" özelliğine kadar teknoloji ve bilim dünyasının tüm yeni gelişmelerini Akşam TV izleyicileri için anlattı.

META, YENİ YAPAY ZEKA PROJELERİNİ DUYURDU: DÜNYADAKİ TÜM DİLLERİ BİRBİRİNE ÇEVİREBİLECEK

Meta CEO'su Mark Zuckerberg, kısa bir süre önce düzenlenen 'Inside the Lab' etkinliğinde şirketin üzerinde çalıştığı yeni yapay zeka projelerini açıkladı. Açıklanan projeler arasında, dünya üzerindeki tüm dilleri birbirine çevirebilen yapay zeka destekli bir sesli asistan da yer aldı.

TÜRKİYE, YAPAY ZEKA ALANINDA BİR İLKE İMZA ATTI: MESLEK STANDARTLARI BELİRLEYEN İLK ÜLKE OLDU

Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), kısa bir süre önce yapay zeka ve dijital dönüşüm alanlarındaki 30 farklı meslek ile ilgili mesleki standartlar belirledi. Bu gelişmeyle birlikte Türkiye, yapay zeka alanında meslek standartları belirleyen ilk ülke oldu.

YAPAY ZEKA, DÜNYADAKİ HERKESİ TANIYABİLİR: 100 MİLYAR YÜZ FOTOĞRAFI YETERLİ!

Yüz tanıma sistemlerinde uzmanlaşan yapay zeka şirketi Clearview AI, kendi yapay zeka tabanlı sisteminin dünyadaki herkesi tanıyabilir hale gelmesi için veri tabanındaki yüz fotoğrafı sayısını 1 yıl içerisinde 100 milyara çıkaracağını açıkladı. Şirketin veri tabanında, güncel olarak internet sitelerinden çekilen 10 milyar fotoğraf bulunduğu biliniyordu.

ELON MUSK DUYURDU: TESLA OTOMOBİLLERE STEAM ENTEGRASYONU GELECEK

Elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, araçlara Steam entegrasyonu geleceğini duyurdu. Bu sayede yolcuların, Steam kütüphanesinde yer alan tüm oyunlara Tesla üzerinden erişebileceği kaydedildi.

TESLA'DAN BMW GÖNDERMESİ: TAKİPÇİLERİNİ KANDIRDI

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla, aracın uygulamadaki ve araç içi bilgi-eğlence sistemindeki renginin değiştirilebildiği bir özelliği duyurduğu yeni Twitter paylaşımında BMW'ye gönderme yaptı. Takipçilerin özelliğin gerçekten araç rengini değiştirdiğini düşünmesi ise ortaya eğlenceli görüntülerin çıkmasına neden oldu.

DÜNYANIN EN İYİ ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİ KISA MESAFELİ YARIŞ PİSTİNDE BOY GÖSTERDİ

Tesla Model S Plaid, Lucid Air Dream Edition ve Porsche Taycan Turbo S, kısa mesafeli yarış pistinde boy gösterdi. Yarış sonuçları, beygir gücünün hızda bir noktaya kadar etkili olabileceğine işaret etti.

"BENİ BU 'MENTION'DAN ÇIKARIN" DİYENLERE MÜJDE: TWITTER, O ÖZELLİĞİ TEST EDİYOR

Twitter, kullanıcılarının istemsiz dahil oldukları paylaşımlardan uzaklaşmasını mümkün kılan yeni bir özellik üzerinde çalışmaya başladı. Yeni özelliğin platforma entegre edilmesinin ardından kullanıcıların, yanıt verdikleri bir paylaşıma ilişkin bildirimleri almak zorunda kalmayacağı ifade edildi.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın