Tesla AI Day ertelendi! İnsansı robotu görücüye çıkaracak...

Elon Musk, daha önce 19 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceğini duyurduğu Tesla AI Day isimli yapay zeka etkinliğinin 30 Eylül'e ertelendiğini açıkladı. Tesla CEO'su, bu sayede Tesla'nın üzerinde çalıştığı en önemli ürün olarak nitelendirdiği insanı robot Optimus'un çalışan bir prototipini etkinlikte görücüye çıkarabileceklerine işaret etti.

Tesla AI Day ertelendi! İnsansı robotu görücüye çıkaracak...

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli elektrikli otomobil devi Tesla'nın kurucu CEO'su Elon Musk, kısa bir süre önce yaptığı bir Twitter paylaşımında şirketin bu yılki yapay zeka etkinliğinin 19 Ağustos tarihinde gerçekleştirileceğini açıklamıştı. Yeni 'Tesla AI Day'in oldukça güzel güncellemeler içereceğine işaret eden Musk, şirketin merakla beklenen insansı robotu Optimus'un bir prototipinin de etkinlikte görücüye çıkarılabileceğini dile getirmişti. Dünyaca ünlü CEO'dan etkinliğe ilişkin yeni bir açıklama daha geldi.

Musk, Twitter'da yaptığı duyuruda Tesla AI Day'in 30 Eylül tarihine ertelendiğini açıkladı. Milyarder iş insanı, Tesla'nın tam anlamıyla çalışan bir Optimus prototipini o zamana kadar hazır hale getirebileceğine işaret etti. Dünyaca ünlü CEO, açıklamasında "Tesla AI Day'i 30 Eylül'e erteledik, çünkü o zamana kadar çalışan bir Optimus prototipimiz olabilir" ifadelerine yer verdi.

TESLA, ETKİNLİKTE DİĞER TEKNOLOJİLERİNE İLİŞKİN GÜNCELLEMELERİ DE AKTARACAK

Öte yandan; Musk, Nisan ayında yaptığı son açıklamada Optimus'un çalışan bir prototipinin 2022 sonuna kadar tanıtılmasını ve şirketin 2023'te robotun üretimine başlamasını umduğunu söylemişti. Tesla'nın, yeni etkinlikte Optimus'un çalışan bir prototipi yanında otonom sürüş yazılımı, yeni otonom sürüş çipleri ve 'Dojo' isimli süper bilgisayar projesine ilişkin güncellemeleri de aktarması bekleniyordu.

Musk'ın daha önceki açıklamalarına göre; yaklaşık 172 santimetre uzunluğunda ve 57 kilogram ağırlığında olacak olan Optimus, saatte 8 kilometre hızla hareket edebilecek ve 70 kilograma kadar ağırlık kaldırabilecek. İnsanlar tarafından sıkıcı ve tehlikeli olarak kabul edilen gündelik işleri yerine getirmek için tasarlanan robot, Tesla araçlardaki otonom sürüş teknolojisine güç veren yapay zeka teknolojisini kullanacak. Başlangıçta Tesla tesislerinde konuşlandırılacak olan robot, Elon Musk'a göre dünyada Tesla araçlardan daha büyük bir etki yaratacak.

  • tesla
  • tesla ai day
  • tesla yapay zeka
  • tesla dojo
  • dojo süper bilgisayar
  • tesla optimus
  • optimus
  • tesla insansı robot
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın