Telegram'a kripto para desteği geldi! Tek mesajla gönderilebilecek...

Popüler mesajlaşma platformu Telegram, kripto para entegrasyonu getirdiğini duyurdu. Telegram kullanıcılarının, artık tek bir mesajla birbirlerine kripto para gönderebileceği ifade edildi.

Telegram'a kripto para desteği geldi! Tek mesajla gönderilebilecek...

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Özellikle WhatsApp'ın gizlilik politikasını güncellemesinin ardından popülaritesini önemli oranda artıran anlık mesajlaşma platformu Telegram, kripto para entegrasyonu getirdiğini duyurdu. Telegram kullanıcılarının, artık tek bir mesajla birbirlerine Toncoin (TON) isimli bir kripto para birimini gönderebileceği belirtildi. Platforma ayrıca, yakın zamanda popüler kripto para birimi Bitcoin'in (BTC) de entegre edileceği iddia edildi.

TON (The Open Network) isimli kripto para projesi, söz konusu gelişmeyi resmi Twitter hesabı üzerinden yayınladığı bir videoyla duyurdu. Toncoin desteğinin Telegram'da ücretsiz olarak kullanıma sunulduğunun altını çizen paylaşımda, "Artık Telegram sohbetleri üzerinden direkt olarak Toncoin gönderebileceksiniz. Herhangi bir Telegram kullanıcısına işlem ücreti ödemeden Toncoin göndermenizi sağlayan bu hizmet, artık uzun cüzdan adresleri girmenizi ve onay beklemenizi gerektirmeyecek" ifadelerine yer verildi.

TELEGRAM'DA KRİPTO PARA DESTEĞİ NASIL KULLANILIR?

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Telegram'da kripto para özelliği, bir cüzdan botu aracılığıyla kullanılabiliyor. Uygulamadaki arama çubuğuna "@wallet" yazan ve çıkan bota tıklayan kullanıcılar, açılan penceredeki "Eklere bot ekle" seçeneğine dokunuyor ve onay veriyor. Bu aşamadan sonra, kullanıcıların kripto para cüzdanı uygulamada aktif hale getiriliyor. Böylece kullanıcılar, sohbet esnasında ekranın altındaki ataş ikonuna tıklayarak cüzdanlarına erişim sağlayabiliyor ve diğer kullanıcılara kripto para gönderebiliyor.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın