TEKNOFEST 2022'de Samsun'da ve Azerbaycan'da

TEKNOFEST 2022'de Samsun'da. Azerbaycan'da da düzenlenecek. 4'üncüsü düzenlenen ve 39 bin 684 takımın başvurusuyla rekor kıran TEKNOFEST, yüz binlerce vatandaşı ağırladı. Selçuk Bayraktar, festivalin önümüzdeki yıl Samsun ve Azerbaycan'da düzenleneceğini açıkladı.

Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen ve 4. kez yapılan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST sona erdi. 39 bin 684 takımın katıldığı festivalde, 200 bin başvuru yapıldı. Festivali yüz binlerce kişi ziyaret etti.

İLK KEZ YURTDIŞINDA

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, gelecek yıl düzenlenecek festivale ilişkin şunları söyledi: "TEKNOFEST 2022'yi, milli mücadele meşalesinin yandığı, bir ulusun kahramanlık destanının başlangıcı olan Samsun'da düzenleyeceğiz. TEKNOFEST Karadeniz 2022'de Samsun merkezli olarak Karadeniz'in muhteşem güzelliklere haiz şehirlerimizde gerçekleştirilecek. İnşallah önümüzdeki yıl yurt dışındaki ilk TEKNOFEST'i kardeş toprağımız, can Azerbaycan'da gerçekleştireceğiz."

ÇOCUKLARIN HAYALLERİNE KAPI ARALADI

Mühendisliğe ilgiyi küçük yaşlarda artırmak isteyen Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), 500'den fazla ilkokul ve lise öğrencisiyle "temsili iş sözleşmeleri" imzaladı. TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, "Ankara'da minikler için çok güzel bir hangar yapıyoruz. 1 sene sürebilir, inşaatı başlamadı henüz. Başka şehirden de gelebilirler. Hafta sonu orada kendi ürününü yapacaklar" dedi.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın