Spotify'a NFT desteği geliyor! Test etmeye başladı...

Popüler dijital müzik platformu Spotify, bünyesinde NFT desteğini test etmeye başladı. Sanatçı ve hayran deneyimini iyileştirmeyi hedeflediğine işaret eden Spotify, yakında sanatçıların profillerinde NFT koleksiyonu tanıtmasına olanak tanıyacağını dile getirdi.

Spotify'a NFT desteği geliyor! Test etmeye başladı...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dijital müzik platformu Spotify, sanatçı ve hayran deneyimini iyileştirmek için NFT desteğini kısıtlı bir sanatçı grubuyla test etmeye başladı. Test grubundaki sanatçılar arasında, DJ Steve Aoki ve İngiliz rock grubu 'The Wombats'ın da yer aldığı belirtildi. Spotify'in Android uygulamasını kullanan bazı ABD'li kullanıcıların, güncel olarak sanatçı sayfalarında NFT'leri ön izleyebildiği ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Music Ally'den aktardığı habere göre; özelliğin platforma entegre edilmesinin ardından sanatçılar, profillerinde NFT koleksiyonu tanıtabilecek. Profildeki NFT ikonuna dokunan kullanıcılar, NFT'nin daha büyük bir versiyonu ve kısa açıklamasına erişebilecek. Buradaki "Daha fazlasını gör" seçeneği ise kullanıcıları, ilgili NFT'yi satın alabilecekleri OpenSea sayfasına yönlendirecek.

SPOTIFY, TEST SÜRESİ BOYUNCA NFT SATIŞLARINDAN KOMİSYON ALMAYACAK

Spotify, kendi NFT pazar yerini kurmak yerine OpenSea entegrasyonu yapmayı tercih edecek. Kullanıcılardan NFT desteğine ilişkin geri bildirim toplamak için şimdiden bir anket de açan platform, test süresi boyunca yapılan NFT satışlarından herhangi bir komisyon almayacak.

  • spotify
  • spotify nft
  • opensea
  • spotify nft entegrasyonu
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın