Spotify, 2021'de müzik endüstrisine rekor ödeme yaptı! Tarihte ilk...

Spotify, 2021 yılında müzik endüstrisi için 7 milyar dolar ödeme yaptığını açıkladı. Tarihte ilk kez tek bir müzik dağıtımcısının, yıllık bazda müzik piyasasına bu kadar büyük bir ödeme yaptığı kaydedildi. Spotify ayrıca, ilk kez binden fazla sanatçının platformda 1 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğine işaret etti.

Spotify, 2021'de müzik endüstrisine rekor ödeme yaptı! Tarihte ilk...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Dijital müzik platformu Spotify, 2021 yılında müzik endüstrisi için 7 milyar dolar ödeme yaptığını açıkladı. Tarihte ilk kez tek bir müzik dağıtımcısının, yıllık bazda müzik piyasasına bu kadar büyük bir ödeme yaptığı belirtildi. Spotify ayrıca, ilk kez binden fazla sanatçının platformda 1 milyon doların üzerinde gelir elde ettiğine işaret etti. Müzik endüstrisinin uzun zamandır ilk defa bu kadar sağlıklı olduğunun ve çok daha fazla sayıda sanatçının daha fazla başarı elde etmeye başladığının da altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Axios'tan aktardığı habere göre; veriler, Spotify'ın ikinci yıllık 'Loud&Clear' sektör raporunun bir parçası olarak yayınlandı. Rapor, dijital müzik yayınının müzik piyasasının önemli ölçüde büyümesini sağladığına ve daha fazla sanatçının gelir elde etmesine olanak tanıdığına işaret etti.

Yalnızca geçen yılın gelirinin, 2009 ve 2016 yılları arasında müzik endüstrisinin elde ettiği toplam geliri aştığı görüldü. Büyük plak şirketleri, 2021'de dijital müzik yayıncılığı sayesinde 4 milyar doların üzerinde kâr elde etti. Yayın hakları sahiplerinin de geçen yıl, 1 milyar doların üzerinde kazanç sağladığı belirtildi.

ON BİNLERCE SANATÇI, YALNIZCA SPOTIFY ÜZERİNDEN 10 BİN DOLAR GELİR ELDE ETTİ

Paylaşılan diğer bilgilere göre; 50 binden fazla sanatçı, yalnızca Spotify üzerinden 10 bin dolar gelir elde etti. 10 bin doların üzerinde gelir elde eden sanatçıların yüzde 28'i, içeriklerini Spotify'da kendisinin yayınladı.

  • spotify
  • müzik endüstrisi
  • müzik
  • dijital müzik
  • müzik piyasası
  • spotify gelir
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın