SIM kartları tarih oluyor... Yerini eSIM'ler alacak

SIM kartların önce giderek boyutları küçüldü şimdi de eSIM'lere dönüşüyorlar. İddialara göre Android 13 sürümüyle birlikte iki operatör kullanmamıza olanak tanıyan eSIM'ler hayatımızdaki yerini alacak.

SIM kartları tarih oluyor... Yerini eSIM'ler alacak

WebTekno

Fiziksel bir SIM kart kullanmanıza gerek kalmadan operatörünüze bağlanmanıza olanak sağlayan dijital SIM teknolojisi olan eSIM uzun bir süredir markaların destek verdiği bir teknoloji haline geldi.

WebTekno'da yer alan habere göre, markaların son çıkardığı pek çok akıllı telefon eSIM uyumlu olsa da, tamamen bu teknolojiyi kullanan firma sayısı oldukça az. Çıkan son haberler gösteriyor ki, bu durum çok uzun sürmeyecek ve ilerleyen günlerde eSIM teknolojisi tamamen hayatımızın bir parçası haline gelecek.

Apple'ın eSIM teknolojisine geçerek yeni iPhone modellerinden SIM kart yuvasını tamamen kaldıracağı iddia edilmişti. Benzer bir haber bugün Android tarafından gelerek tıpkı Apple haberlerinde olduğu gibi Android'in de 13 sürümüyle birlikte eSIM teknolojisine geçeceği iddia edildi.

TEK BİR ESIM İLE İKİ OPERATÖRE BAĞLANILABİLECEK

Birçok insan bir operatörden başka bir operatöre geçmek istediğimiz de bunun için SIM kart değişikliğiyle uğraşmak istemiyor. Uzun bir süre önce SIM kartları şu andaki boyutlarının neredeyse 3-4 katı büyüklüğündeydi. Önce SIM kartların boyutları yeni telefon modelleriyle birlikte bir miktar küçülerek Micro SIM kartlara dönüştü ardından bir miktar daha küçüldüler ve şu anda pek çoğumuzun kullandığı Nano SIM kartlar oldular. Şimdi ise yeni çıkan haberler gösteriyor ki ilerleyen günlerde SIM kartlar insanların tamamen hayatından çıkacak.

Geçtiğimiz günlerde Apple'ın eSIM teknolojisine geçmeyi planladığı iddiaları ortaya çıkmıştı. Bu haberlerin üzerinden çok geçmeden Google'ın Android 13 sürümüyle birlikte eSIM teknolojisine geçeceği haberi geldi. Android geliştirici platformu Esper'de kıdemli teknik editörlerinden biri olan Mishaal Rahman tarafından yayınlanan blog yazısıyla eSIM teknolojisinin Android 13 sürümüyle birlikte geleceği iddia edildi. Rahman tarafından paylaşın yazıya göre Android 13 kullanıcıları eSIM profillerinde kişisel ve profesyonel hatlar arasında geçiş yapabilecek ve iki operatörü tek bir eSIM'e bağlayabilecek. Ancak bu eSIM özelliği sadece Android'e özel olmadığı gibi Windows ve iOS işletim sistemlerinde de kullanılabilecek.

Google, birden fazla profilin kullanımına izin veren MEP teknolojisinin patentini 2020 yılında almıştı. Bununla birlikte şirketin yeni eSIM teknolojisinde de tek bir arayüzü farklı dijital bağlantılara bölerek çok daha kullanışlı bir hale getireceği düşünülüyor. Her ne olursa olsun, kısa bir süre sonra SIM kartlarla vedalaşma olasılığımız her geçen gün artıyor. Belki de bir veya iki sene sonra yeni telefon modellerinin hiçbirisinde SIM kart yuvasına yer verilmediğini görebiliriz.
  • sim kart
  • e sim
  • android 13
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın