SSB Başkanı Demir duyurdu: 'Sungur başarılı test atışıyla katmanlı hava savunmasındaki rolünü sağlamlaştırdı'

SSB Başkanı Demir, 'Sevindirici bir gelişmenin haberini aldık' paylaşımının ardından, 'Sungur, azami menzil ve irtifada hareketli hedefe karşı yaptığı başarılı test atışıyla katmanlı hava savunmasındaki rolünü sağlamlaştırdı.' dedi.

SSB Başkanı Demir duyurdu: 'Sungur  başarılı test atışıyla katmanlı hava savunmasındaki rolünü sağlamlaştırdı'

AKSAM.COM.TR

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, heyecanlandıran bir paylaşımda bulundu.

Demir, sosyal medya hesabından, "Sevindirici bir gelişmenin haberini aldık" diyerek, "Birazdan sizlerle de paylaşacağım beklemede kalın" dedi.

Paylaşım sosyal medyada kısa zamanda büyük ilgi gördü.

Savunma Sanayii Başkanı Demir, "Sungur, azami menzil ve irtifada hareketli hedefe karşı yaptığı başarılı test atışıyla katmanlı hava savunmasındaki rolünü sağlamlaştırdı. Roketsan tarafından geliştirilen SUNGUR Hava Savunma Sistemi portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebilecek." açıklamasında bulundu.


SUNGUR HSS'NİN ÖZELLİKLERİ

Kademeli hava savunma sisteminin yeni üyesi Sungur HSS, portatif özelliğiyle kara, hava, deniz platformlarına entegre edilebilecek. SUNGUR hareketli atış yeteneği, gece-gündüz hedef tespit, teşhis, tanımlama, takip ve 360 derece atış kabiliyetine sahip.

Hava unsurlarına karşı etkinliği ve yüksek manevra kabiliyeti, yüksek hedef isabet yeteneği ve karşı tedbir özelliği, titanyum harp başlığı, hedefin uzun menzilden görüntülenmesini sağlayan nişangahıyla kendi sınıfının önünde bir sistem.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın