Samsung, giyilebilir teknolojiler pazarına yönelik geliştirdiği yeni işlemcisi Exynos W920'yi tanıttı

Samsung Electronics, giyilebilir cihazlar için geliştirdiği ve şimdiye kadar üretilen en küçük form faktörüne sahip olduğu ifade edilen en yeni işlemcisi Exynos W920'yi tanıttı.

Samsung, giyilebilir teknolojiler pazarına yönelik geliştirdiği yeni işlemcisi Exynos W920'yi tanıttı

AA

Güney Kore merkezli teknoloji şirketi Samsung Electronics, giyilebilir cihazlar için geliştirdiği ve şimdiye kadar üretilen en küçük form faktörüne sahip olduğu ifade edilen en yeni işlemcisi Exynos W920'yi tanıttı. Şirket; konuya ilişkin açıklamasında yüksek performans ve verimlilik sunan yeni işlemcinin, aynı zamanda gelişmiş 5 nanometrelik ekstrem ultraviyole işlemci özelliği ile sektörde bir ilki gerçekleştirdiğine işaret etti.

Aktarılan detaylara göre; Exynos W920 işlemci, çift Arm Cortex-A55 çekirdeği ile yüksek performansın yanı sıra enerji tasarrufu da sunuyor. Arm Mali-G68 GPU ise bir önceki modele kıyasla, yüzde 20 daha iyi bir işlemci performansı ile 10 kat daha iyi grafik performansı sağlamayı vadediyor.

İyileştirilmiş çekirdekleri ve performansı sayesinde özellikle giyilebilir cihaz ekranlarında uygulamaların daha hızlı açılmasını sağlayan Exynos W920 qHD (960×540), daha etkileşimli ve üç boyutlu grafiklere sahip bir kullanıcı arayüzü sunmayı hedefliyor.

En yeni özelliklere ve genişletmelere sahip olduğu belirtilen Exynos W920 ayrıca; 'Fan-Out Panel Level Packaging (FO-PLP)', yani "Panel Tipi Çıkış Yelpazesi Devre Paketi" ile şimdiye kadar giyilebilir cihazlar için kullanılan en küçük boyutlu işlemci olma niteliği taşıyor. Bu teknoloji sayesinde; güç yönetimi IC (PMIC), LPDDR4 ve gömülü multimedya kartı (eMMC) aynı pakette SiP-ePoP konfigürasyonuyla kullanılıyor. İşlemcinin bu şekilde elde edilen kompakt boyutuyla, akıllı saatlerde daha büyük piller kullanılabiliyor veya daha şık ve ince bir tasarım elde edilebiliyor.

EXYNOS W920, SAMSUNG'UN GOOGLE İŞ BİRLİĞİ İLE OLUŞTURDUĞU YENİ BİRLEŞİK GİYİLEBİLİR PLATFORMUNU DA DESTEKLİYOR

Saatin kaç olduğuna, bildirimlere, çağrı geçmişine ve diğer unsurlara saati uykudan uyandırmaya gerek kalmadan zahmetsizce bakılabilmesini sağlayan 'Sürekli Açık Ekran (AOD)' özelliği ise giyilebilir cihazlar ve özellikle akıllı saatlerde yaygın olarak tercih ediliyor. W920 işlemci de ana CPU'yu çalıştırmak yerine, düşük güç tüketen özel ekran işlemcisi 'Cortex-M55'i etkinleştirerek bir önceki Exynos modeline kıyasla 'AOD' modunda ekran güç tüketimini azaltıyor.

Exynos W920 ayrıca; açık havadaki egzersizlerde hızı, mesafeyi ve yüksekliği takip edebilen '(GNSS) L1 Küresel Navigasyon Uydu Sistemi'ne de sahip olma niteliği taşıyor. Samsung'un Google iş birliği ile oluşturduğu yeni birleşik giyilebilir platformunu da destekleyen işlemcinin, ilk olarak kısa bir süre içerisinde piyasaya sürülecek olan 'Galaxy Watch' modelinde kullanılacağı ifade ediliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Samsung Electronics Sistem LSI Pazarlama Birimi Başkan Yardımcısı Harry Cho, konuyla ilgili olarak "Akıllı saatler ve giyilebilir cihazlar artık yalnızca gösterişli birer eşya değil. Akıllı saatler zinde, güvende ve güncel kalabilmemiz için yaşam tarzlarımızın bir parçası haline geldi. Exynos W920 işlemci sayesinde ileride geliştireceğimiz giyilebilir cihazlar, görsel anlamda cazip kullanıcı ara yüzüne sahip uygulamaları çalıştırırken daha hassas bir kullanıcı deneyimi de sunacak" ifadelerini kullanıyor.

  • samsung exynos w920
  • exynos w920
  • exynos w920 işlemci
  • exynos w920 cpu
  • samsung yeni exynos işlemci
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın