Samsung, dünyanın en küçük 200 MP kamera lensini tanıttı! 8K çekimi destekliyor...

Samsung, dünyanın en küçük 200 MP kamera sensörü ISOCELL HP3'ü tanıttı. Yeni sensörün, gelecek yıl piyasaya sürülmesi beklenen Samsung Galaxy S23 serisinde kendine yer bulabileceği tahmin edildi.

Samsung, dünyanın en küçük 200 MP kamera lensini tanıttı! 8K çekimi destekliyor...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, dünyanın en küçük 200 MP kamera sensörü ISOCELL HP3'ü tanıttı. Sensörün, geçen yıl tanıtılan ISOCELL HP1'den daha küçük olduğu belirtildi. Oldukça küçük piksellerle birlikte gelen sensörün, akıllı telefon üreticilerinin yüksek çözünürlüklü kameralara sahip daha ince cihazlar üretebilmesine olanak tanıyacağı ifade edildi. Samsung, yeni ISOCELL HP3'ün yüzde 20 daha küçük yüzey alanına sahip kamera modülleri geliştirilmesini mümkün kılacağını dile getirdi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; ISOCELL HP3, 'Süper QPD' isimli bir otomatik odaklama özelliğiyle birlikte geliyor. Bu özellik sayesinde, sensördeki tüm pikseller otomatik odaklama yapabiliyor. Samsung, sensörün genel olarak çok daha doğru ve daha hızlı otomatik odaklama yapabildiğine işaret ediyor. ISOCELL HP3'teki Tetra piksel teknolojisi ise düşük ışıkta daha iyi fotoğraf çekimleri yapılabilmesine olanak tanıyor.

SAMSUNG, ISOCELL HP3'ÜN SERİ ÜRETİMİNE BU YIL BAŞLAYACAK

Bununla birlikte; sensördeki 'Smart-ISO Pro' teknolojisi, kullanıcılara gelişmiş dinamik aralık sağlıyor. Bu özellik, sensörün dinamik aralığını genişletmek için düşük, orta ve yüksek ISO modlarının üçünü birden destekliyor. Sensör ayrıca, 4 trilyona kadar 14-bit renk üretebiliyor.

Kullanıcılar, ISOCELL HP3 ile 30 karede 8K ve 120 karede 4K çekimler yapabiliyor. Samsung, ISOCELL HP3'ün seri üretimine bu yıl başlamayı planlıyor. Sensörün, gelecek yıl amiral gemisi Galaxy S23 serisinde görülebileceği tahmin ediliyor.

  • samsung
  • 200 mp sensör
  • samsung isocell hp3
  • isocell hp3
  • isocell hp1
  • en küçük 200 mp sensör
  • samsung galaxy s23
  • galaxy s23
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın