Rektörün dijital ikizi oluşturuldu: Yaklaşık bin soru yanıtlayabiliyor

Las Vegas'taki Nevada Üniversitesi, yapay zeka teknolojisini kullanarak Keith Whitfield isimli rektörünün dijital ikizini oluşturdu. Oluşturulan versiyonun, üniversite hakkındaki soruları yanıtlayabildiği ve öğrencileri okulun çeşitli birimlerine yönlendirebildiği ifade edildi.

Rektörün dijital ikizi oluşturuldu: Yaklaşık bin soru yanıtlayabiliyor

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Las Vegas'taki Nevada Üniversitesi, yapay zeka teknolojisini kullanarak rektörü Keith Whitfield'in dijital ikizini oluşturdu. Oluşturulan versiyonun, üniversite hakkındaki soruları yanıtlayabildiği ve öğrencileri okulun çeşitli birimlerine yönlendirebildiği ifade edildi. Üniversite; dijital ikizin, yaklaşık bin soruyu yanıtlayabildiğine ve öğrencileri zihin sağlığı birimine yönlendirmek veya verilecek bursları konuşmak gibi görevleri yerine getirebildiğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin The Next Web'den aktardığı habere göre; Whitfield'in dijital ikizi, 7 ayda oluşturuldu. Dijital ikizi daha gerçekçi bir hale getirebilmek için Whitfield'in sesi, bir kayıt kabininde kaydedildi. Daha sonra yapay zeka destekli program, bu kayıtlarla eğitildi.

ABD BAŞKANI İÇİN DE BENZER BİR ÇALIŞMA YAPILMIŞTI

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Whitfield'in dijital avatarı, Nevada merkezli "AI Media Lab" tarafından geliştirildi. Gerçek insanları temel alarak yapay zeka destekli avatarlar ve araçlar geliştirme konusunda uzmanlaşan şirketin, etkileşimli dijital insan teknolojisi üzerine çalışmalar yürüttüğü biliniyordu. Şirket, daha önce kısa video platformu TikTok için yapay zeka teknolojisini kullanarak ABD Başkanı Joe Biden'ın da hiper gerçek bir versiyonunu oluşturmuştu.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın