Refik Anadol, AKŞAM TV'ye konuştu: “Yapay zekayı iş arkadaşı olarak görüyorum”

Dünyada yapay zeka sanatının başlamasına ve gelişmesine katkı sağlayan en ünlü sanatçılardan biri olan Refik Anadol, ‘Rumi Dreams' isimli dijital sergisini 28 Mayıs tarihinde Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşturdu. 12 Haziran'a kadar ücretsiz bir şekilde deneyimlenebilecek olan sergiyi ziyaret eden AKŞAM TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, Refik Anadol ile söz konusu enstalasyon çalışmasının üretim sürecini, yapay zeka teknolojilerinin sanat üretimindeki rolünü ve ünlü sanatçının geleceğe yönelik planlarını konuştu.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Yapay zekâ sanatının önde gelen temsilcilerinden biri olan Refik Anadol'un yeni dijital sergi projesi "Rumi Dreams", Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen özel bir davetle 28 Mayıs tarihinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Sergi kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi, Refik Anadol için bir veri seti oluşturdu. Anadol ve ekibi; 19 farklı dilde Mesnevi yazıları, 180 binden fazla tekke, eski kitap sayfaları, belge resimleri ve tasavvuf müziğinin icra kayıtlarını da içerisinde barındıran bu veri setini makine öğrenimi algoritmaları ile işleyerek 6 buçuk dakikalık görsel bir deneyim haline getirdi.

AKŞAM TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri ise 12 Haziran'a kadar Atatürk Kültür Merkezi'nin tiyatro salonunda yer alan fuaye alanında ücretsiz bir şekilde deneyimlenebilecek olan bu dijital sergiyi ziyaret etti. Rumi temalı rüyaların bir temsilini oluşturan ve Mevlana'yı ölümünün 750. yıl dönümünde anmak için hazırlanan sergide Refik Anadol; söz konusu enstalasyon çalışmasının üretim sürecini, yapay zeka teknolojilerinin sanat üretimindeki rolünü ve geleceğe yönelik planlarını AKŞAM TV'ye anlattı.

  • refik anadol
  • rumi dreams
  • dijital sergi
  • enstalasyon
  • mevlana
  • yapay zeka
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın