NASA, Uranüs'e bir keşif görevi düzenleyebilir! Tarih verildi...

ABD'li gökbilimcilerin katılım sağladığı yeni bir panel sonrası hazırlanan bir rapor, NASA'ya Uranüs'ü keşfetmek için 2031'de bir uzay görevi başlatmasını tavsiye etti. NASA'nın, çoğu zaman söz konusu panelden gelen tavsiyeleri yerine getirdiği biliniyordu.

NASA, Uranüs'e bir keşif görevi düzenleyebilir! Tarih verildi...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD'li gökbilimcilerin katılım sağladığı yeni bir panel sonrası hazırlanan bir rapor, NASA'ya Uranüs'e bir keşif görevi düzenlemesi yönünde tavsiyede bulundu. Görevin, bilim insanlarının gezegene ilişkin bazı gizemleri anlamasına yardımcı olabileceği ifade edildi. NASA'nın, çoğu zaman bu panelden gelen tavsiyeleri yerine getirdiği de biliniyordu. Bu nedenle; dünyaca ünlü uzay ajansının, gelecek 10 yıl içerisinde Uranüs'e insansız bir görev düzenleyebileceği tahmin edildi.

Raporun tavsiyesine göre; NASA, 2031'de Uranüs'e bir keşif görevi başlatacak. Görev kapsamında, gezegene bir keşif uydusu gönderilecek. Uydu, Uranüs'ten ve gezegenin 27 uydusunun bazılarından veri toplayarak ve yaptığı gözlemleri kayıt altına alarak birkaç yıl boyunca Uranüs etrafında uçacak. Ayrıca Uranüs'ün atmosferini incelemek için yörüngesine bir sonda da bırakılacak.

NASA, TAVSİYEYE UYARSA GÖREV, 1986'DAN BU YANA BİR İLK OLACAK

NASA, bu tavsiyeye uyarsa görev, 1986'da Uranüs'ün yanından geçen Voyager 2'den bu yana gezegene yönelik yapılan ilk keşif seferi olacak.

Öte yandan; gökbilimciler, yakın zamanda Uranüs veya Neptün'e bir keşif seferi düzenlenmesi gerektiğini öne sürmüştü. İki gezegen, yapısı nedeniyle "Buz devleri" olarak adlandırılıyordu. Benzer şekilde, Avrupa Uzay Ajansı (ESA) da geçen yıl buz devlerine bir sefer düzenlemeye yönelik başka bir ulusal uzay ajansıyla iş birliği yapmayı teklif etmişti.

  • nasa
  • uranüs
  • neptün
  • buz devleri
  • avrupa uzay ajansı
  • voyager 2
  • uranüs keşif görevi
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın