Microsoft hacklendi! 37 GB'lık veri çalındı...

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, iddialara göre son dönemlerde NVIDIA, Samsung, Vodafone ve Ubisoft gibi dev şirketlere siber saldırılar düzenleyen ‘Lapsus$' isimli siber korsan grubu tarafından hacklendi. Saldırı sırasında, Microsoft projelerine ait kaynak kodlarını içeren 37 GB'lık veri sızıntısı yaşandığı iddia edildi.

Microsoft hacklendi! 37 GB'lık veri çalındı...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Kısa bir süre önce gündeme gelen iddialara göre; ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, son dönemlerde NVIDIA, Samsung, Vodafone ve Ubisoft gibi dev şirketlere siber saldırılar düzenleyen 'Lapsus$' isimli siber korsan grubu tarafından hacklendi. Saldırı sırasında, Bing ve Cortana gibi Microsoft projelerine ait kaynak kodlarını da içeren 37 GB'lık veri sızıntısı yaşandığı iddia edildi. "Torrent" dosyası haline getirilen verilerin, 250'den fazla Microsoft projesine ilişkin kaynak kodu içerdiği belirtildi.

Aksam.com.tr'nin AppleInsider'dan aktardığı habere göre; 'Lapsus$'un saldırıyı duyurmasının ardından Microsoft yetkilileri, konuya ilişkin açıklama yaptı. Saldırı iddialarından haberdar olduklarını belirten yetkililer, konuyu araştırmaya başladıklarına işaret etti.

Siber güvenlik uzmanları ise yaptıkları incelemeler sonucunda, siber korsan grubunun Microsoft'a ait bilgileri gerçekten ele geçirmiş olabileceklerini tespit etti. Sızdırılan dosyalar arasında; Bing arama motoru, Bing haritalar ve akıllı asistan Cortana'ya ilişkin projelere ait kodların yer aldığı görüldü. Bazı siber güvenlik uzmanları ayrıca, Microsoft çalışanlarına ait e-postaların da ele geçirildiğini dile getirdi.

MICROSOFT, KONUYLA İLGİLİ HENÜZ RESMİ BİR AÇIKLAMA YAYINLAMADI

Öte yandan; Microsoft, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yayınlamadı. Ancak Lapsus$, son dönemlerde birçok siber saldırı girişimiyle gündeme geldi. NVIDIA'nın 1TB boyutunda verisine yetkisiz erişim sağlamayı başaran grup, Samsung'dan da 200 GB boyutunda veri sızdırdı. Benzer bir siber saldırı, Vodafone ve Ubisoft'a da yapıldı.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın