Microsoft Edge, dahili VPN hizmeti sunacak! Ücretsiz olacak...

Microsoft, internet tarayıcısı Edge'de dahili ve ücretsiz bir VPN hizmeti sunmayı planlıyor. Microsoft Edge VPN hizmetinin, ayda yalnızca 1 GB'lık veri kullanımını kapsayacağı ifade ediliyor.

Microsoft Edge, dahili VPN hizmeti sunacak! Ücretsiz olacak...

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, Edge'e daha fazla kullanıcı çekme planlarının bir parçası olarak kendi internet tarayıcısında dahili ve ücretsiz bir VPN hizmeti üzerinde çalışmaya başladı. Şirketin yeni hamlesi, kendi geliştirdiği bir 'Destek' sayfası üzerinden ortaya çıkarıldı. Söz konusu destek sayfası, Microsoft'un internet tarayıcısına "Edge Secure Network" isimli dahili ve ücretsiz bir VPN hizmeti entegre ettiğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; yeni Microsoft Edge VPN hizmeti, kullanıcıların girdiği internet bağlantısını şifreleyecek. Kullanıcılar, verilerini internet servis sağlayıcılarından gizlemek için bu araçtan faydalanabilecek. Çoğu VPN'de olduğu gibi "Edge Secure Network" de kullanıcıların konumunu gizleyecek. Bu sayede, hizmetin kullanıldığı ülkede halihazırda engellenmiş vaziyette olan bağlantılara da erişim sağlanabilecek.

VPN'İ KULLANABİLMEK İÇİN MICROSOFT HESABINA SAHİP OLMAK GEREKECEK

Öte yandan; "Edge Secure Network" hizmeti, ayda 1 GB veriyle sınırlı olacak. Kullanıcıların ayrıca, hizmetten faydalanabilmek için bir Microsoft hesabına sahip olması gerekecek. Henüz test aşamasına geçmeyen özellik, Edge tarayıcısındaki üç nokta ikonu üzerinden etkinleştirilebilecek. Üç nokta ikonundaki "Güvenli Ağ" başlıklı yeni bir seçenek, 'VPN'in etkin hale getirilmesini mümkün kılacak. Kullanıcılar, VPN üzerinden arama yapma işlemini tamamladığında VPN, otomatik olarak tekrar devre dışı kalacak.

  • microsoft
  • microsoft edge
  • microsoft edge vpn
  • microsoft vpn
  • dahili vpn
  • ücretsiz vpn
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın