Microsoft CEO'su Satya Nadella, şirketteki hisselerinin yüzde 50'sini sattı

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un CEO'su Satya Nadella, şirketteki hisselerinin yüzde 50'sini elden çıkardı. Nadella'nın, söz konusu satıştan 285 milyon dolar gelir elde ettiği kaydedildi.

Microsoft CEO'su Satya Nadella, şirketteki hisselerinin yüzde 50'sini sattı

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) dosyalarında yer alan kayıtlar; Microsoft CEO'su Satya Nadella'nın, kısa bir süre önce şirketteki hisselerinin yüzde 50'sini sattığını gösterdi. Nadella'nın, iki gün içerisinde sahip olduğu 1.7 milyon hissenin 838 bin 584'ünü elden çıkardığı belirtildi. Dünyaca ünlü CEO'nun, söz konusu satıştan 285 milyon dolar gelir elde ettiğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Wall Street Journal'dan aktardığı habere göre; yapılan işlem, Nadella'nın bugüne kadarki en yüksek hisse satışı oldu. Wall Street Journal'a konuşan bir Microsoft sözcüsü; Nadella'nın, hisseleri kişisel finans planlaması ve çeşitlendirme amacıyla sattığına işaret etti.

NADELLA'NIN HİSSE SATIŞI, YÜRÜRLÜĞE GİRECEK VERGİ UYGULAMASINDAN BİR KAÇIŞ OLARAK YORUMLANDI

Diğer yandan; Nadella'nın hisse satışı, birçok kişi tarafından yılbaşında yürürlüğe girecek vergi uygulamasından bir kaçış olarak yorumlandı. ABD, bir süredir varlıklı kişilere yönelik vergi artırımı uygulaması üzerinde çalışıyordu. Bu konuda yılbaşında Washington eyaletinde yürürlüğe girecek olan bir uygulama, 250 bin doları aşan herhangi bir uzun vadeli sermaye kazancı olan kişilere yüzde 7 vergi ödeme zorunluluğu getirecekti. Dünyaca ünlü CEO'nun, bu uygulamadan kaçmak için hisselerini elden çıkardığı ifade edildi.

Bununla birlikte; Nadella, 2014 yılında Microsoft'ta CEO'luk koltuğuna oturdu. Şirket, Nadella'nın göreve başladığı günden bu yana yüzde 780 değer artışı yaşadı. Teknoloji devinin piyasa değerinin, güncel olarak 2.53 trilyon dolar seviyesinde olduğu kaydedildi.

  • microsoft
  • satya nadella
  • microsoft ceo
  • microsoft hisseleri
  • microsoft satya nadella
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın