'Metaverse'te haciz dönemi | TeknoZone #20

Dünyanın en büyük bankasının ‘metaverse' girmesi, 450 bin dolardan satışa çıkan turistik uzay uçuşu biletleri, dijital euro projesi, kripto parayla vergi ödeme dönemi ve daha fazlası... Akşam TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un yirminci bölümünde teknoloji ve bilim dünyasının en yeni gelişmelerini anlatıyor.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Turistik uzay uçuşu şirketi Virgin Galactic'in uzay seyahati biletlerini 450 bin dolardan satışa sunması, teknoloji dünyasında haftanın en çok öne çıkan gelişmelerinden biri oldu. ABD merkezli şirket, uçuşları bu yıl sonuna kadar hayata geçireceğini açıkladı. Dünyanın piyasa değeri açısından en büyük bankası olan J.P. Morgan'ın 'metaverse'te ofis açması da haftaya damgasını vuran gelişmelerden biriydi. Uzmanlar; 'Onyx' isimli ofisin, gelecek yıllarda sanal dünyanın ekonomisini yönetmeye başlayabileceğine işaret etti.

Avrupa Komisyonu da kısa bir süre önce dijital euro projesine yönelik bir yasa tasarısı hazırladığını açıklayarak hükumetlerin de artık ekonomide dijitale geçişe yönelik somut hamleler yaptığını gözler önüne serdi. ABD'li bilim insanlarının 1 milimetrelik mesafede zaman sapması tespit etmesi ise Albert Einstein'ın izafiyet teorisini doğrular nitelikteydi. Yaşanan gelişme, bilim dünyasında geniş çapta yankı uyandırdı. Akşam TV Teknoloji Editörü Doğa Yurduneri, TeknoZone'un yeni bölümünde Instagram'a yeni gelen hikayelere beğeni atma özelliğinden ABD'de bir eyaletin kripto parayla vergi ödemesi kabul edeceğini açıklamasına kadar teknoloji ve bilim dünyasının tüm yeni gelişmelerini Akşam TV izleyicileri için anlattı.

VIRGIN GALACTIC, 450 BİN DOLARLIK UZAY UÇUŞU BİLETLERİNİ SATIŞA SUNUYOR

Turistik uzay uçuşu şirketi Virgin Galactic, 450 bin dolarlık uzay seyahati biletlerini satışa sunduğunu duyurdu. Toplamda 1000 adet biletin, satışa çıkacağı ifade edildi.

ABD'NİN EN BÜYÜK BANKASI 'METAVERSE'E GİRDİ: OFİS AÇTI

ABD'nin en büyük bankası JPMorgan, 'metaverse' platformu Decentraland'da 'Onyx' isimli yeni bir ofis açtığını duyurdu. Yaşanan gelişme ile birlikte; ilk kez bir banka, 'metaverse' ekosistemine dahil olmuş oldu.

DİJİTAL EURO GELİYOR: AVRUPA KOMİSYONU AÇIKLADI

Avrupa Komisyonu, dijital euro projesi için bir yasa tasarısı hazırladığını açıkladı. Tasarının, 2023 yılı başlarında onaya sunulacağı ifade edildi.

KRİPTO PARAYLA VERGİ ÖDEME DÖNEMİ BAŞLIYOR: ABD'NİN O EYALETİ AÇIKLADI

ABD eyaleti Kolorado, yaz sonuna kadar kripto parayla vergi ödeme dönemini başlatmış olacağını açıkladı. Konuya ilişkin açıklama, eyalet valisi Jared Polis'ten geldi.

INSTAGRAM'DA YENİ DÖNEM: HİKAYELERE BEĞENİ ATILABİLİYOR

Instagram, Ocak ayı başlarında test etmeye başladığı hikayelere beğeni atma özelliğini kullanıma sunduğunu duyurdu. Kullanıcıların artık, bir başka kullanıcının hikayesinde beğendikleri bir fotoğraf veya video görmeleri durumunda bu hikayeye özel beğeni atabilecekleri ifade edildi.

EN KÜÇÜK ÖLÇEKLİ ZAMAN SAPMASI TESPİT EDİLDİ: MİLİMETRİK MESAFEDE GÖZLEMLENDİ

ABD'li bilim insanları, dünyanın en küçük ölçekli zaman sapmasını tespit ettikleri bir çalışma gerçekleştirdi. Sapmanın, milimetrik mesafede gerçekleştiği belirtildi.

  • metaverse
  • jp morgan
  • jp morgan metaverse
  • virgin galactic
  • virgin galactic biletleri
  • kripto para
  • dijital euro
  • kripto parayla vergi
  • instagram
  • instagram hikaye beğenisi
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın