Meta duyurdu! Instagram'a ebeveyn denetimleri geliyor

Meta, sosyal medya devi Instagram'ın çocuklar ve genç kullanıcılar üzerindeki negatif etkilerinin gündeme taşınması sonrası platforma yeni ebeveyn denetimleri ekleyeceğini duyurdu. Aynı ebeveyn kontrollerinin, şirket çatısı altındaki Quest sanal gerçeklik gözlüklerine de geleceği ifade edildi.

Meta duyurdu! Instagram'a ebeveyn denetimleri geliyor

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Meta, sosyal medya devi Instagram'ın çocuklar ve genç kullanıcılar üzerindeki negatif etkilerinin gündeme taşınması sonrası Instagram ve sanal gerçeklik platformu için geliştirdiği ebeveyn denetimlerini tanıttı. Yeni ebeveyn kontrollerinin, ilk önce Instagram'a geleceği ifade edildi. Şirket, daha sonra yeni özellikleri kendi çatısı altındaki Quest'in sanal gerçeklik gözlüklerine de entegre edeceğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; yeni denetim özellikleri, Instagram'da kullanıma sunulacak 'Aile Merkezi' bölümünün bir parçası olacak. Ebeveynler, bu bölümde çocuklarının Instagram kullanımına zaman sınırlaması getirebilecek ve çocuklarının uygulamadaki aktiviteleriyle ilgili bilgilere erişebilecek. İlgili sekmede, başlangıçta yalnızca çocukların takip ettiği hesapların ve takipçilerinin bir listesi görünecek. Bununla birlikte; uygulama, çocukları başka bir kullanıcıyı Instagram yetkililerine bildirirse ebeveynleri bu raporla ilgili bilgilendirecek.

Öte yandan; ebeveyn denetimlerini içeren yeni güncelleme, şimdilik yalnızca ABD ağında kullanıma sunuluyor. Bunun yanında; ebeveynler, kontrol özelliklerine yalnızca çocukların uygulama içerisinden denetimi başlatması durumunda erişebiliyor. Bu nedenle; ebeveyn denetiminin başlatılabilmesi için genç kullanıcıların, ailelerinden gelen denetim talebini onaylaması gerekiyor. Instagram CEO'su Adam Mosseri, birkaç ay içerisinde denetimler arasına Instagram'ın kullanılabileceği saat aralıklarını belirleme ve belli bir hesabı birden fazla ebeveynin denetlemesi gibi ek özelliklerin de ekleneceğini söylüyor.

EBEVEYN KONTROLLERİ, OCULUS UYGULAMASINA DA GELECEK

Diğer yanda; daha önce bir şirket çalışanı, Instagram'ın genç kullanıcıların zihin sağlığı üzerindeki etkilerini ortaya koyan dahili bir araştırmayı ortaya çıkarmıştı. Bunun üzerine şirket, yalnızca 13 yaşından küçük çocuklara özel geliştirilen Instagram uygulaması üzerinde çalışmayı durdurmak zorunda kalmıştı. Sosyal medya devi ayrıca, Aralık ayında bünyesine yeni ebeveyn denetimleri ekleyeceğini açıklamıştı. Yeni hamle, bu açıklamaya yönelik atılan ilk somut adım oldu.

Paylaşılan diğer bilgilere göre, Quest sanal gerçeklik gözlüklerine de benzer ebeveyn kontrolleri gelecek. Böylece ebeveynler, çocuklarının sanal gerçeklik platformlarındaki etkinliklerine sınır koyabilecek. Bu özellikler kapsamında, çocukların 13 ve yaş üzeri için geliştirilen sanal gerçeklik içeriklerine erişimi kısıtlanabilecek. Meta ayrıca, Oculus uygulamasına da bir 'Ebeveyn Kontrol Paneli' ekleyecek. Bu sayede anne-babalar, çocuklarının ne izlediğini ve sanal gerçeklik platformlarında ne kadar vakit geçirdiğini takip edebilecek.

  • instagram
  • oculus
  • quest
  • oculus quest
  • meta
  • mark zuckerberg
  • adam mosseri
  • instagram ebeveyn denetimi
  • instagram ebeveyn kontrolleri
  • ebeveyn denetimleri
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın