Maliye Bakanlığı, yeni bir mobil uygulama geliştiriyor: En ucuz alışveriş adreslerini gösterecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile iş birliği içerisinde yeni bir mobil uygulama geliştirmeye başladığını duyurdu. “Birlikten Berekete” isimli mobil uygulamanın, kullanıcılara en ucuz alışverişin yapılabileceği noktaları göstereceği ve kuralsız fiyat artışlarına karşı tüketici farkındalığını artırmayı hedefleyeceği ifade edildi.

Maliye Bakanlığı, yeni bir mobil uygulama geliştiriyor: En ucuz alışveriş adreslerini gösterecek

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ile iş birliği içerisinde "Birlikten Berekete" isimli yeni bir mobil uygulama geliştirdiğini açıkladı. Kullanıcılara en ucuz alışverişin yapılabileceği noktaları gösterecek olan uygulamanın, kuralsız fiyat artışlarına karşı tüketici farkındalığını artırmayı hedefleyeceği ifade edildi. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, uygulamanın 1 Mart'ta kullanıma sunulacağını dile getirdi.

Aktarılan detaylara göre; bakanlık, "Birlikten Berekete" uygulaması ile tüketicilere bir harita sunacak. Kullanıcılar, uygulamada yer alan hesap makinesi ile toplam alışverişin en ucuza yapılabileceği yerleri haritada görebilecek. Mobil uygulama, temel olarak üreticiden tüketiciye tüm kesimler arasındaki iş birliğini sağlayarak enflasyonu düşürmeyi hedefleyecek.

"BİRLİKTEN BEREKETE", FAHİŞ FİYAT UYGULAMASIYLA DA MÜCADELE EDECEK

Öte yandan; "Birlikten Berekete" uygulaması, enflasyon ile mücadele için belirlenen yol haritasının fiyatlara yansıtılıp yansıtılmadığını da takip edecek ve fahiş fiyat uygulamasıyla mücadele edecek. Enflasyonla Mücadele Timi, uygulama üzerinden firmaların fiyat politikasını yakından takip ederek denetleyecek. Böylece, önce fiyat yükselten ve daha sonra kampanya adı altında indirim yapan markaların da önüne geçilecek.

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın