Jeff Bezos'un süper yatına Rotterdam halkından yanıt: Yumurta saldırısı düzenleniyor

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un dünyanın en büyük yelkenli yatı olduğu belirtilen ‘Y721' süper yatı için Hollanda'da tarihi köprü söktüreceği haberlerinin yayılması sonrası, dünyaca ünlü iş adamına Rotterdam halkından yanıt geldi. Şehir sakinleri, Facebook üzerinden bir etkinlik oluşturarak Bezos'un yatına yumurta saldırısı planladı.

Jeff Bezos'un süper yatına Rotterdam halkından yanıt: Yumurta saldırısı düzenleniyor

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Hollanda'nın Rotterdam şehri, kısa bir süre önce Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un 'Y721' süper yatının bu yaz Koningshaven Köprüsü'nün altından geçebilmesi için tarihi köprünün bir parçasını geçici olarak sökmeyi kabul etmişti. Şehir sözcüsü Frances van Heijst, köprünün sökülmesinden doğacak maliyeti yatın üreticisi Oceanco'nun üstleneceğine işaret etmişti.

1927 yılında inşa edilen Koningshaven Köprüsü, 2. Dünya Savaşı sırasında Nazi güçleri tarafından bombalanarak hasar görmüş ve 1994 yılında ulusal anıt ilan edilmişti. Köprünün üç yıllık restorasyonu ise 2017 yılında tamamlanmıştı ve şehir yönetimi, köprünün bir daha sökülmeyeceğine dair söz vermişti. Bezos ile yapılan anlaşma, bu vaadin boşa çıkmasına neden olunca yönetim, hızla eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

Bunun üzerine; Rotterdam halkından, dünyaca ünlü iş adamının süper yatına yanıt gecikmedi. Şehir sakinleri, köprünün sökülmesini protesto etmek için Facebook'ta "Jeff Bezos'un süper yatına yumurta atalım" başlıklı bir etkinlik düzenledi. 1 Haziran 2022 gününe planlanan etkinliğe, bin 500 kişi katılım sağlayacağını belirtti. 5 bin 700 kişi ise etkinlikle ilgilendiğine işaret ederek saldırıyı destekledi.

"KÖPRÜYÜ MEGALOMAN BİR MİLYARDER İÇİN PARÇALARA AYIRMAYACAĞIZ"

Etkinliğin açıklama bölümünde, "Tüm Rotterdamlılara sesleniyorum: Yanınıza bir kutu çürük yumurta alın ve Jeff'in yatı Rotterdam'dan geçerken toplu halde atın. Bu köprü, enkaz haldeyken Rotterdam halkı tarafından inşa edildi ve biz bunu sadece megaloman bir milyarder için parçalara ayırmayacağız. Savaşmadan olmaz!" ifadeleri kullanıldı.

Diğer yandan; yaklaşık 128 metre uzunluğundaki 'Y721', sahip olduğu 3 gemi direği ve birkaç güvertesiyle dünyanın en büyük yelkenli yatı olma niteliği taşıyor. Üretimi yaklaşık 500 milyon dolara mal olan süper yatın, güncel olarak Alblasserdam'da yapım aşamasında olduğu biliniyor.

Rotterdam, köprünün bir kısmını sökme izni vermemiş olsaydı ise Oceanco, yatı inşasını tamamlamadan köprünün altından geçirmek ve üretimi başka bir rıhtımda tamamlamak durumunda kalacaktı. Dünyanın en zengin isimlerinden biri olan Bezos'un kişisel servetinin, güncel olarak 166,6 milyar dolar seviyesinde olduğu ifade edildi.

Jeff Bezos, süper yatının geçebilmesi için Hollanda'da köprü söktürüyor

Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın