İşte ilk ‘iPhone'un bugün şaka gibi gelen 5 özelliği! 'Yok artık' dedirtiyor...

İlk iPhone, piyasaya sürüldüğü 2007 yılına göre bir tasarım harikası olsa da bugün dönüp bakılınca şaka gibi gelen birçok özelliğe sahip... İşte 2 MP kameradan 4 GB depolama alanına kadar ilk iPhone'un şimdilerde “Yok artık” dedirten 5 özelliği!

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple'ın kurucusu Steve Jobs, 2007 yılında "Bir şey daha" diyerek ilk iPhone'u görücüye çıkardığında cihaz, kendi dönemi için gerçek bir tasarım harikasıydı. Fakat aslında telefon, bugün dönüp bakılınca şaka gibi gelen birçok özelliğe sahip. İşte 2 MP kameradan 4 GB depolama alanına kadar ilk iPhone'un şimdilerde "Yok artık" dedirten 5 özelliği!

İŞTE İLK iPHONE'UN BUGÜN ŞAKA GİBİ GELEN ÖZELLİKLERİ!

1) 2 MP KAMERA

Bugün iPhone'lar, profesyonel bir fotoğraf makinesinden ayırılamayacak fotoğraflar çekiyor olsa da başlangıçta iPhone kamerası, yalnızca 2 MP çözünürlük sunuyordu. Ön kamerası bulunmayan cihaz, video da çekemiyordu.

2) 2G BAĞLANTI TEKNOLOJİSİ

Şimdilerde dünyanın bazı ülkeleri, 6G'nin test çalışmalarına başlasa da 2007 yılında tanıtılan en yeni teknolojilerden biri 3G'ydi. Fakat ilk iPhone, 2G desteğiyle piyasaya sürüldüğü için rakiplerine göre önemli bir dezavantaja sahipti.

3) 3,5 İNÇ EKRAN BOYUTU

Günümüzde kullanıcılar, sinema perdesine çekilen filmleri bile yüksek çözünürlüklerde izleyebilecekleri 6-7 inçlik ekranlara bakıyor. Fakat ilk iPhone, bugüne göre oldukça minik bir ekranla geliyordu. 3,5 inç boyutundaki ekranın çözünürlüğü, yalnızca 320x480 pikseldi.

4) 4 GB DAHİLİ DEPOLAMA ALANI

İlk iPhone'un dahili depolama alanı seçenekleri 4, 8 ve 16 GB'tı. Bugün 64 veya 128 GB'a kıtı kıtına sığdırılabilen verilerin, o dönemlerde esamesi bile okunmuyordu. Bununla birlikte; kulağa şimdilerde RAM kapasitesi gibi gelen 16 GB'lık depolama alanı, o günlerde oldukça lüks bir seçenekti. Bu nedenle genellikle, 4 GB ve 8 GB'lık modeller tercih ediliyordu.

5) 11 MM KALINLIK

İlk iPhone, döneminin en zarif görünen cihazlarından biri olsa da bugünün popüler cihazlarına göre, oldukça kalın bir tasarıma sahipti. Cihaz, 11.6 milimetrelik bir kalınlıkla geliyordu.

  • ilk iphone
  • iphone
  • ilk iphoneun özellikleri
  • ilk iphone özellikleri
  • iphone 3gs
  • apple
  • apple ilk iphone
Tüm Teknoloji haberleri için tıklayın